Primijetili ste da vam puca kosa? Možda ovo radite krivo!

Niste ni primijetile, a kosa vam je na vrhovima popucala i stanjila se. Krivac može biti elektricitet tkanina ali i činjenica da na kosu ne obraćate pažnju prilikom sna. Vjerovali ili ne, dok se odmaramo, kosa ako je krivo počešljana ili podignuta može se brzo i lako oštetiti. Kako se to ne bi dogodilo osvijestite što radite krivo!

  • Kosu uvijek raščešljajte prije odlaska na spavanje pazeći da vam je četka napravljena od prirodnih materijala (najbolje su drvene)
  • Imate li dugu kosu nemojte je skupljati u rep. Po potrebi je možete isplesti u pletenicu (i tako ujutro dobiti lijep prirodan volumen kose) ili samo okrenuti prema gore kad legnete. ostavite li kosu prirodno raspuštenu iznad glave, sačuvat ćete njezin lom (što se događa kad legnete na kosu)
  • Pazite na kvalitetu jastučnica, kako se ne bi stvarao elektricitet. Unatrag nekoliko sezona pojavile su se svilene jastučnice koje su jako udobne za spavanje. Djeluju na strukturu kože, mirnoću kose i vidno opuštaju svakoga tko se na njih nasloni.
  • Imate li puno kose, kako biste je ukrotili potražite svileni turban za spavanje. Ta magična kapa savršeno čuva kosu dajući joj ujutro svježinu i sjaj. I za kraj, za one koje se žele probuditi s frizurom postoji jedan super trik s društvenih mreža. Za to vam je potrebna pamučna traka kojoj polovinu stavite na potiljak, a krajeve koristite za omatanje kose. Kosa će biti ukroćena dok spavate, a ujutro kad se probudite frizura će biti neodoljiva.
beauty-hair-kosa-ispuca-kosa-vrhovi-modnialmanah
Trenutno nema komentara

Comments are closed