Poslužite lubenicu na drugačiji način!

Vrhunac ljeta uvijek je u znaku lubenice koja osim što osvježava blagotvorno djeluje na tijelo. Mnogima je zamjena za tekućinu koju nemaju običaj piti, ali i slatkiše zbog kojih se gomilaju kilogrami. Volite li lubenicu, naučite je poslužiti na drugačiji način kako bi u njima uživali svi, čak i oni koji je (baš) i ne vole!

Evo tri drugačija načina koja će razvući usne u osmijeh vaše obitelji i gostiju:
• Neobične ribice – napravite ih tako da lubenicu izrežete (klasično) na deblje šnite, pa crveni dio lubenice izrezbarite kako biste dobili vesele rube. Za svakog člana obitelji po jednu.
• Pica lubenica – je odlična slastica nakon roštilja i u njoj će uživati svi, čak i oni koji baš ne ljube ovo voće. Izrežite lubenicu tako da na sredini izmjerite 5-7 centimetara široki krug- njega koristite kao ‘tijesto’ za picu. Krajeve koji su ‘otpali’ iz ove gastro priče koristite kao posude za sangriju ili voćnu salatu (izdubite lubenicu i punite je po želji). Sad kad ste dobili ‘tijesto’ izrežite trokute pice i na svaku stavite kuglu sladoleda od vanilije i ukrasite voćem. Poslužite odmah nakon pripreme i uživajte u fuziji okusa.
• Napunite lubenicu tako da izdubite crveni dio i u posudu od kore vratite ‘kuglice’ od lubenice ali i drugo ljetno voće. Najbolje je lubenicu povezati s dinjom, breskvom, jabukom, kruškama

Trenutno nema komentara

Comments are closed