Ponovo jedemo vani – ponovo je HIT Poke Poke!

Ponovnim otvaranjem i dolaskom proljetnih, sezonskih namirnica, Poke Poke postaje gastro je hit. Posebno s tri nova bowla, ali i iznenađenja koja su gastroljupci zavoljeli na prvu!

Što probati na ovoj adresi?
Veganski Green vege bowl sa soba tjesteninom, brokulom i ukiseljenim shiitake gljivama. Ovaj bowl je zelen i sočan, također je dobar za čišćenje organizma i idealan je za dobru liniju za kojom svi žudimo pred dane ljeta.

gastro-poke-poke-modnialmanah

Standardni Poke Poke Avocado salmon bowl pripremljen je od krastavca, celera, rotkvice, lososa, yusu salse i nara. On je postao pravi hit pa je izvrsna preporuka za tople dane. Uz ove, tu je i novitet s juhama. Svakog dana pripremaju nove svježe juhe kao što su grašak – menta, mrkva – đumbir i druge posebne juhe koje nas vode na put od Azije do Europe.

gastro-poke-poke-modnialmanah

U zagrebačkom Poke Pokeu je dan i veći izbor, pa su tako kreirani poke sa soba noodles od heljde i zoodles od tikvice sa salatom kao baza.

Kod Poke-a je naglasak na proteinima. Tu su klasična tuna i losos, no također i hobotnica koja se često izvorno koristi te mesni dio koji sadrži sous vide piletinu i odležani roast beef. Za vegane tu je neizbježan tofu. Sve je marinirano s raznim marinadama bogatim vitaminima. Sama priprema bowla traje 5-6 minuta. Ideja je da je jelo brzo gotovo u skladu s užurbanim načinom i tempom života.

Gdje je Poke Poke?
Nalazi se u Bogovićevoj 4 (prolaz neboder). Baza u pokeu je kvalitetna sushi riža koja se priprema kao za sushi samo što mora biti topla kao i soba noodles.

”Došlo je proljeće i krećemo s novim pokeima. Ubacujemo novitete. Detox chicken bowl na bazi je piletine u kojem su šparoge i ananas. Ovaj bowl ima lagani, voćni, svježi okus!“ – otkriva Sanja Gregorius.

gastro-poke-poke-modnialmanah

Iako ne postoji precizna priča o podrijetlu ovog jela, mnogi se slažu da počeci datiraju još od pretkolonijalnih vremena u Polineziji, grupi otoka od Havaja do Novog Zelanda. Lokalci bi od svog ribolova uzimali svježi ulov i začinjavali ga onim što god je bilo pri ruci. Oko 1970-ih popularnost ovog jela počela je iznimno rasti pa se uz tradicionalne havajske kuhinje jelo počelo široko koristiti. Ubrzo nakon toga, poke bowl postao je popularan i na kopnu širom svijeta.

Fotografije Filipa Popovića

Trenutno nema komentara

Comments are closed