Pod stresom ste – krenite u park!

Život u velikim gradovima, ali i preintenzivan radni tjedan (čitaj:previše posla) uvelike djeluje na stres. Taman kad ste pomislile da ste ga se riješile, a on ponovo, u jačem obliku ‘napada tijelo’. Osvijestite to i vikend iskoristite za boravak na mirnom i zelenom mjestu što je odličan medij za otklanjanje svih problema suvremenog života. Nemate li vremena za klasičan izlet (koji je uvijek najbolja opcija) krenite u park!

Osvijestite važnost te malene oaze ‘usred grada’!
Prolazite svaki dan kraj parka između zgrada, ali da nikad niste koristile za sebe? Zvuči vrlo poznato! Time su se u preteklo vrijeme pozabavile brojne studije koje su upravo tu malu zelenu oazu ‘nasred grada’ pretvorile u prekrasno mjesto za opuštanje. U njima se možete osjećati opušteno i sigurno, započeti razgovor s ljudima koji će vam biti inspirativni, ali i koristiti ovaj komad zelenila za vlastito uzemljenje i rješavanje od stresa. Znate li da u velikim gradovima (mi smo to vidjeli u Padovi) postoji veliki zeleni park u kojem je preporučljivo nakon posla prošetati bosih stopala?!

zdravlje-stres-park-modnialmanah

U čemu je posebnost?
Kad dođete u park, opustite se, a priroda i zelenilo koje vas okružuje potiče vas na rekreaciju. Zato mnogi ljudi, nakon samo nekoliko minuta provedenih u parku požele trčati, brzo hodati, s djecom igrati neku igru… Ne zaboravite da čak i mali, jednostavni parkovi pružaju mogućnosti za vježbanje a na vama je da odaberete dio parka u kojem ćete se rekreirati! Parkovi sa stazama i zelenim atrakcijama omogućuju aktivnosti poput hodanja i vožnje biciklom, a travnate podloge su idealne za različite oblike opuštanja. Nekad je dovoljno izuti cipele i bosih stopala prošetati po travi ili jednostavno leći na dekicu i opustiti se uz duboko disanje. Osim što će potaknuti aktivnost, parkovi će vam pomoći da se oporavite od stresa svakodnevnih izazova. To je posebno važno za sve one koji trpe mobing na poslu. Za vas je dovoljno doći u park, sjesti na klupu i slušati prirodu koja vas okružuje. Nevjerojatno, ali ona će vam uzeti sav stres sa sobom.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS