Pitate li se kako izgledaju kombinacije koje nosimo na prijelazu sezona? Evo nekih ideja!

Nekad, kad su postojala četiri jasno definirana godišnja doba u kojoj se događala gradacija od toplog prema najhladnijem i obrnuto, u odjevne kombinacije smo ubacivali potrebne komade kako bi se tijelo postepeno zagrijalo i tako sačuvalo od hladne zime. U toplijem dijelu godine smo tako konkretne komade zamijenili laganim spojevima viskoze i svile kako bi se tijelo moglo i rashladiti kad se temperature popnu visoko na temperaturnoj ljestvici. Danas kad se vrijeme mijenja, a klima dijeli klimatske blokove na one kad je jako vruće i kad je hladno, modna industrija je morala napraviti redizajn u kolekcijama. Jesen je još uvijek topla, s hladnijim jutrima i večerima, a proljeće hladno i nestabilno što mijenja sadržaj kolekcije. U jesenskoj kolekciji tako nema više debelih jakni i kaputa, a u proljetnoj lepršavih haljina i laganih vestica.

Kako onda izgledaju kombinacije koje nosimo na prijelazu sezona?
Kad je o jeseni riječ, napravite inventuru odjeće koju ste nosile ovog ljeta i sve što je napravljeno od pamuka s elastinom ili u slojevima svile, viskoze i organdija. Birajte neutralne boje- sve nijanse smeđe, bež, zelenu, ali i ne boje crnu i bijelu te nju ostavite kao bazu. Sad je vrijeme za dopunu odjeće novim komadima koji su stigli u trgovine. Iz kolekcija koje su prilagođene prijelazu sezona odaberite konkretne komade poput balonera, jakne od kepera, končane pulovere i veste, košulje dugih rukava koje po potrebi možete nositi i kao pokrivalicu outfitu kad zahladi. Kombinacije koje će obilježiti prijelaz iz sezone u sezonu neka budu u skladu neutralnih boja ali i monokromatski outfiti koje će razigrati modni detalji u drugoj boji.

fashion-kombinacije-prijelaz-sezona-modnialmanah
Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS