Kako ćete prepoznati savršeno poslovno odijelo?

U poslovnom je bontonu, na vrhu ljestvice must have komada poslovno odijelo. Klasičan spoj hlača i sakoa već nekoliko modnih sezona odolijeva trendovima pa se uz klasiku, pojavljuju i vrlo šik spojevi koji naglašavaju osobnost svake poslovne žene. Upravo u toj modnoj razigranosti u fokus ulaze i krojevi koji nisu u skladu s tijelom, pa se događa da pojedine hlače i sakoi ne prate siluetu.

Kako ćete u masi modela prepoznati savršeno poslovno odijelo?
Odgovarajući na ovo pitanje, ponudit ćemo vam čitav loših rješenja kad je odabir idealnog odijela u pitanju. Kad njih počnete izbjegavati dobiti ćete rješenje kako odabrati odijelo koje trebate. Krenimo redom!

Jedno od osnovnih primjera da ne nosite odgovarajuće hlače od odijela je na ovoj fotografiji. Hlače su preuske (što otkrivaju nabori s bočnih strana te urezivanje na prednjem dijelu) što u konačnici stvara nelagodu i prilikom nošenja i prilikom sjedenja. Ovaj model hlača nosite u slobodno vrijeme, od tkanine koja je puna elastina.

fashion-poslovno-odijelo-modnialmanah

Drug problem koji treba izbjegavati je vrsta nogavica. Kako biste shvatili o čemu govorimo evo tri modela poslovnih hlača. Dobro promotrite nogavice- što mislite koje su ispravne? Na srednjoj fotografiji su nogavice preširoke u odnosu na širinu bokova, a na trećoj fotografiji preuske. I jedan i drugi model nije ispravan. Prve, pogađate, su dobro odabrane hlače.

fashion-poslovno-odijelo-modnialmanah

I da ne bude da smo samo otkrili probleme koje u poslovnom odijelu stvaraju hlače, evo nekoliko savjeta koje trebate kad je sako u pitanju. U poslovnom odijevanju sako treba pratiti liniju tijela ( u svim veličinama) kako bi se stvorila lijepa silueta tijela. Uz to, rukavi trebaju biti ravno krojeni i u proporcionalnom skladu s bluzom ili košuljom (košulja se može vidjeti u širini od dva prsta), a prorezi na leđima plitki, po sredini. Tako ćete spriječiti nimalo lijepo otvaranje šlica na leđima što uzrokuju obline.

fashion-poslovno-odijelo-modnialmanah
Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS