Patite li od anksioznosti, straha, nesanice… Vrijeme je za masažu stopala!

Vjerovali ili ne, ljudsko stopalo sadrži preko 7000 živčanih završetaka, 19 različitih mišića, 107 ligamenata i 26 kostiju. Upravo zato ne čudi kako su određeni bolovi stopala povezani i s bolovima u cijelom tijelu. Masirate li redovito svoja stopala smanjiti ćete bol, upalu i zadržavanje vode. Isto tako redovita masaža stopala pomaže u poboljšanju cirkulacije. Protok krvi važan je iz više razloga: prenosi kisik i hranjive tvari u tkivo i vitalne organe, izbacuje toksine i otpad iz tijela i potiče jači imunološki sustav.

Uz sve ove nevjerojatne blagodati, ne može se poreći činjenica da masaža stopala smiruje i opušta. kratka sesija od 20-30 minuta ublažit će stres i tjeskobu, a nakon toga ćete se osjećati svježe i podmlađeno.

Kako se osjećate na prelasku u topliji dio godine?
Ako ste pod stresom, zabrinuti ili anksiozni evo jednostavnog protuotrova: masirajte stopalo na jednoj od pet točaka kako biste umirili svoje tijelo, um, srce i duh. Ove kineske refleksne i akupresurne točke snažno ublažavaju stres i tjeskobu, tako da možete razbistriti misli i osjećati se opuštenije i mirnije. U mirno
m stanju duha bit ćete otvoreniji za primanje novih ideja i nadahnuća koji mogu transformirati vaš život u vama željenom smjeru.

zdravlje-masaža-stopala-zdrav-život-modnialmanah

Kako pronaći i masirati potrebnu točku?

  1. Kineska refleksološka točka za mozak smještena je na nožnim palcima oba stopala. Točka mozga pokriva čitav jastučić prsta. Da biste masirali ovu kinesku refleksološku točku, palcem pritisnite i trljajte nožni prst pokretima gore-dolje, gdje je gore prema vrhu nožnog palca, a dolje prema dnu jastučića. Dok masirate nožni prst, pomaknite se preko podloge s jedne strane na drugu. Masirajte svaki jastučić palca 30 sekundi.
  2. Kineska refleksološka točka za smanjivanje stresa i pritiska ‘u glavi’ smanjuje stres i napetost u glavi, čeljusti, vratu i ramenima. Ova se točka nalazi na nožnom palcu duž unutarnjeg ruba nožnog prsta. Počinje pored nokta na nogu i proteže se do dna jastučića na nozi. Da biste masirali točku dotaknite palac preko vrha palca i pritisnite unutarnju stranu nožnog prsta. Započnite pored nokta na nogu i krenite niz nožni prst trljajući jednu u drugu (od gornje površine prsta do donje površine prsta). Kad dođete do baze palca, podignite palac, vratite ga na vrh palca i ponovite masažu. Vježbajte ovo 30 sekundi.
  3. Refleksnu točku slezene dobro je masirati jer su u kineskoj medicini “emocije” povezane sa slezenom. Najčešće je zastoj energije ovog dijela povezan s pojačanom brigom, zamišljenosti i pretjeranim razmišljanje. Kad su ljudi pod stresom, zabrinuti i tjeskobni, često imaju “osjetljive želuce”, jer kronični stres slabi energiju slezene. Ova refleksološka točka nalazi se samo na potplatu lijeve noge. Zamislite dvije crte, okomite i vodoravne, koje dijele vaše stopalo na kvadrante. Pri dijeljenju stopala na pola vodoravno, obavezno izmjerite od vrha palca do dna pete. Točka slezene je “mrlja” koja se nalazi u gornjem desnom kvadrantu neposredno iznad vodoravne linije pola. Osjećajte se iznad vodoravne linije pola, a točka slezene obično je područje koje se osjeća najosjetljivijim kad pritisnete na nju. Palcem trljajte pokretima gore-dolje, gdje je gore prema nožnim prstima, a dolje prema peti. Masirajte ovu točku 30 sekundi.
  4. Stres, posebno kada je povezan s bijesom i frustracijom, negativno utječe na jetru i njezinu sposobnost da energija mirno teče tijelom. Kao rezultat, ona može stagnirati, zagušiti se, pa čak i teći u pogrešnom smjeru. Disharmonija na jetrenom meridijanu često rezultira osjećajem razdražljivosti, bijesa, depresije i / ili tjeskobe – što vas onda može učiniti još stresnijima. Ova akupresurna točka nalazi se na vrhu vašeg stopala u traci između velikog i drugog prsta. Palcem opipajte kosti ovih prstiju i slijedite ih niz nogu dok ne osjetite gdje se sijeku i tvore “v”. Zatim kliznite palcem oko širine palca iznad donje točke “v” i utisnite u remen između kostiju. Pritisnite i držite 60 sekundi po stopalu.
  5. I na kraju srce Ovo je vrlo moćna točka za smirivanje srca, uma i duha, zbog čega je nevjerojatna točka za ublažavanje stresa i tjeskobe. Ova točka se nalazi duž nabora vašeg zgloba. Ako ruku podignete dlanom okrenutim prema sebi, primijetit ćete istaknuti nabor između ruke i zapešća.
Trenutno nema komentara

Comments are closed