Padate u ‘depru’ od svih tih loših vijesti?! Vrijeme je za promjenu!

Ovu, 2020-tu sigurno ćemo svi dobro zapamtiti! Sve te situacije koje smo proživjeli, more loših vijesti i nesigurnost koju mnogi osjećaju mnogima su zatomili ono prirodno veselje i optimizam! Žene naše drage, glavu gore! Ni u ovoj iznimno teškoj godini za sve nas, ne smijemo zaboraviti da niti jedna situacija ne traje vječno i da će sve ovo kroz što prolazimo jednom postati ružna uspomena.

Evo kako se izvući iz globalne ‘depre’!

  1. Tko kaže da svaki dan morate pročitati vijesti?! Budite informirane, ali ne čitajte stalno portale (osim nas 😊) i ne secirajte gomilu loših vijesti. Poslušajte vijesti na radiju, pogledajte dnevnik i to je to. Ne kopajte po lošim vijestima i ne dopustite da se predozirate lošim vijestima.
  2. Naučite cijeniti svoje vrijeme! Gdje su nestali svi oni rituali koji su vas ‘hranili u 2019? Nigdje, vi ste ih potisnuli i zanemarili zbog vlastite panike. A oni su vam itekako potrebni! Zato- već sutra počnite s čitanjem knjige, trčanjem, šetnjom, meditacijom, odlaskom na klizanje… Ne zaboravite si ugoditi i ne zaboravite da imate prijatelje koje možete pokrenuti.
  3. Priroda uvijek smiruje i podiže energiju! Tako da iskoristite njezine blagodati! Čak i ako živite u velikim gradovima, ne zaboravite da prirodu može dočarati šetnja parkom!
  4. Fale vam koncerti, ples, pjevanje? Još malo, valjda će proći ovo vrijeme, a do tada – pustite snimku koncerta omiljene zvijezde i plešite i pjevajte u svojem dnevnom boravku. Plešite s ostalim članovima obitelji, frendovima, susjedima…
  5. Ne pristajte na nedefinirano radno vrijeme! To što radite od kuće već je neprirodna situacija i popriličan stres, a još kad ne postoji radno vrijeme vrlo brzo postajete ‘robot’ koji u isto vrijeme radi, kuha, kontrolira zadaću… Na to nemojte pristajati! Dugoročno, ovakav način života šteti vašem zdravlju i ruši međuljudske odnose s onima koje volite!
Trenutno nema komentara

Comments are closed