Ovo je šešir koji će obilježiti ovu zimu!

Kapa glavu čuva, a kad je o šeširu riječ on predstavlja točku na ‘i’ svakog total looka. Posebno kad je zima blaga i sunčana. Budući da živimo u vremenu kad zima sve češće koketira s proljećem, ne čudi kako je u modni fokus ušao šešir. Danas otkrivamo model koji će obilježiti ovu zimu!

Upoznajte elegantan i aristokratski Fedora šešir kojeg karakteriziraju stroge i elegantne linije. Napravljen je od filca ili tople vune a dizajniran tako da mu je gornji dio dubok s utorom na sredini. Obod mu je srednje širok (najčešće površina oboda zauzima istu površinu kao i gornji dio šešira kad izmjerite u centimetrima) a nosi se ili preko cijelog čela (skrivajući šiške i pogled) ili na sredini glave otkrivajući kosu i šiške. U ovoj modnoj sezoni su fedora šepiri sve samo ne klasični. Na spoju gornjeg dijela i oboda nalaze se kožne trake ili lanci, a upravo od ovog modela šešira popularne su i mašne koje se vežu ispod brade. Imate li podbradak, ne pristajte na taj detalj

Budući da se o ovom šeširu sve češće priča kao o ultimativnom modnom detalju koji pristaje baš svima, želite li ga ubaciti u svoj total look evo što trebate znati. Za početak ovo je model šešira koji pristaje većini ‘glava’, a sklad se postiže starom formulom – što je lice dominantnije to neka obod bude širi. Kad ste pronašle idealan model šešira vrijeme je za usklađivanje šešira i vaše boje puti, kose i očiju. Što je svjetlija boja puti to neka bude toplija boja šešira kako bi lice dobilo potrebnu toplinu. Suprotno tome žene toplije boje puti s naglašenim crvenim podtonom trebale bi odabrati šešir u hladnim nijansama. Dakle, fedora šešir treba biti u boji, a ta boja mora biti usklađena s bojom puti, a tek onda s total lookom. Na kraju, kad ste uskladili šešir s licem važno je uskladiti i modni stil. Fedora šešir se najbolje kombinira uz elegantne i prozračne haljine, duge suknje i predimenzionirane pulovere, ali i hlače u trapez i uske sakoe. Nosite li uz takve kombinacije fedora šešir, nosite zapravo boho stil pa pazite da kompletnom total looku dodajete i ostale detalje tog stila. Dobri primjeri kako nositi fedora šešir u svakodnevnim total lookovima su outfiti na slikama u nastavku.

Trenutno nema komentara

Comments are closed