Ovo je pet razloga zašto biste trebali svaki tjedan ići na masažu!

Masaža – najstariji oblik liječenja sve je češće najbolja metoda za rješavanje od stresa suvremenog čovjeka. Kad masažu uvrstite u svoju mjesečnu rutinu, znajte da ste za svoje tijelo napravili puno – uklonili ste zastoje na tijelu, dopustili ste limfi da radi, oslobodili ste prostor mišićima. Kad je kvalitetno napravljena masaža blagotvorno djeluje na vaš um i tijelo. Znanstveno je dokazano da masaža može smanjiti rizik od nastanka depresije, ublažiti stres, ukloniti tragove umora, ojačati imunitet, spriječiti nastanak glavobolje!

Kod masaže sve počinje jednim dodirom! Pritiskom na tijelo živci počinju reagirati uslijed čega počinju slati signale mozgu, odnosno parasimpatikusu koji pomaže tijelu u opuštanju i rješavanju od nakupljenog stresa.

Ovo je pet razloga zašto biste trebali svaki tjedan na masažu:

  • Jačanje pluća! Prilikom masaže potiče se rad živca vagus koji povezuje mozak i glavne tjelesne organe. Tijekom tretmana mozak daje naredbu organima da budu u timu pravilnog i laganog disanja. Razina stresa se tada snižava na minimum.
  • Srce ima zdrav ritam! Tijekom masaže leđa srce usporava ritam za čak 10 otkucaja što smanjuje i visoki tlak.
  • Regulira se rad žlijezda, što smanjuje razinu stresa.
  • Nestaju sve boli i napetost! Pritiskom ruku na kožu dolazi do aktivacije živaca koji šalju signale mozgu i trenutno blokiraju osjećaj boli. Signali pritiska tijelom putuju brže od signala boli.
  • Masaža blagotvorno djeluje na raspoloženje. Istraživanja su pokazala da masaža opušta bolje od gledanja televizora, a jednako učinkovito kao tjelovježba. Masažom ćete potaknuti oslobađanje hormona sreće i dobrog raspoloženja
Trenutno nema komentara

Comments are closed