Otvaramo sezonu roštiljanja uz savjete pravih grill majstora!

Nepisano je pravilo da se za Prvi maj, otvara sezona roštiljanja. Ako ste ovaj vikend i vi okupili ekipu i napravili roštilj party, čitajte dalje! Neki su više, a drugi manje talentirani za prevrtanje mesa na vrućim rešetkama, ali isto tako neovisno o talentu postoji čitav niz savjeta grill majstora koji pomažu u pripremi slasnog mesnog obroka.

roštilj-gastro-meso-savjeti-grill-modnialmanah

Evo nekih od njih, koji su nas oduševili!

  • Želite li sočan burger, u sredinu pljeskavice koju pečete stavite kockicu leda. Ona će pomoći mesu da bude sočno.
  • Luk je prirodni dezinficijens, pa prije nego li počnete peći meso prijeđite polovicom luka po rešetkama.
  • Palci su savršeni termometri za meso i ovim se trikom služe brojni grill majstori. prilikom roštiljanja utisnite palac u meso i saznate ćete je li jako, srednje ili malo pečeno. Što je mekanije, to je sirovije.
  • Marinirajte meso u staklenci kako bi se svi začini ravnomjerno rasporedili po mesu, ali i kako biste sačuvali svoje ruke.
  • Bojite se da će vam se riba zalijepiti za roštilj? Prije stavljanja ribe, izrežite limun na tanke kriškice i stavite na roštilj. Na citrus stavite ribu. Ostat će sočna i postati aromatizirana.
  • Posebnu aromu svinjetini dati će ružmarin. Grančicu ružmarina pretvorite u drveni štapić na koji ćete nanizati meso (ražnjići).Prilikom pečenja ružmarin će dati posebnu aromu svakoj pečenoj kockici.
Trenutno nema komentara

Comments are closed