Očekujete li goste, pokažite kreativnost na plati!

Ljetna druženja uz morsku obalu ili u vrtu ispred vaše kuće prilika je da na opušten način ugostite prijatelje te uz fino vino ili pivo poslužite kreativnu platu koju ćete pripremiti prije dolaska gostiju. Na nju stavite baš sve što želite poslužiti uključujući i grickalice koje će zamijeniti kruh. Za one koji ipak više vole konkretan kruh, njega stavite u zasebne košarice.

Evo kako kreirati platu koja će svima ostati u lijepom sjećanju a vas spasiti kreiranja i iznošenja hrane na stol. Ovako lijepo dizajnirate stol, na njega stavite platu, čaše i rashlađeno piće i uživajte!

Za početak odaberite nekoliko vrsti mesnih narezaka i složite ih na drvenu dasku u zasebnu cjelinu. Svaku vrstu mesnog nareska (kulen, pršut, slanina…) okružite ostalim namirnicama koje se s time kombiniraju (Umaci, povrće, sir). Vanjski dio plate na kraju upotpunite grickalicama s kojima će se kombinirati naresci.

Koje još korisne savjete trebate?

  • Kako bi bilo dovoljno narezaka za sve – planirajte cca 200 grama suhomesnatih proizvoda po osobi.
  • Sve što s nalazi na plati neka bude kreirano tako da se lagano uzima prstima i jede u jednom zalogaju.
  • Prije dolaska gostiju saznajte je li netko od njih vegan primjerice – za takve osobe napravite zasebnu platu.
  • Kako bi bilo dovoljno proizvoda tijekom druženja u kutijicama u frižideru ostavite nareske koje možete lako dodati na platu.
Trenutno nema komentara

Comments are closed