Novi naslov autora međunarodnog bestselera Kada tijelo kaže ne – Gabor Maté: Mit o normalnom

U revolucionarnoj knjizi „Mit o normalnom: Trauma, bolest i iscjeljenje u toksičnoj kulturi“ Gabor Maté vodi nas na epsko putovanje tijekom kojeg otkrivamo kako je naše emocionalno zdravlje i naša društvena povezanost u tijesnoj sprezi sa zdravljem i bolešću.

Nakon četiri desetljeća rada u zdravstvenom sustavu, ovaj renomirani liječnik prepoznao je to da uz svu našu stručnost i tehnološku sofisticiranost, zapadna medicina najčešće ne pristupa cjelovitoj osobi i zanemaruje javnu znanstvenu činjenicu da današnja kultura stresira tijelo, opterećuje imunološki sustav i potkopava emocionalnu ravnotežu.

Gabor-Maté-mozaik-knjiga-mit-o-normalnom-modnialmanah-lifestyle

Sagledane iz šire perspektive, kronične duševne i tjelesne tegobe možda nisu odvojene i zasebne bolesti, nego zamršeni, višeslojni procesi koji odražavaju (mal)adaptacije na kulturalni kontekst u kojem živimo i na „normalne“ vrijednosti prema kojima živimo. Maté razotkriva uobičajene mitove o tome što nas čini bolesnima, povezuje točkice između bolesti pojedinaca i općeg zdravlja društva te nudi suosjećajni vodič za zdravlje i izlječenje.

Napisana u suradnji s njegovim sinom Danielom, „Mit o normalnom“ Matéova je najambicioznija i najhitnija knjiga dosad koja ima duboke implikacije za naš život u cijelosti. Prijevod na hrvatski potpisuje Aleksandra Barlović.

Njegova najveća uspješnica „Kada tijelo kaže ne“ u prijevodu Mirne Čubranić govori da emocije imaju veliki utjecaj na naše zdravlje, odnosno na naš imunološki sustav. U svojoj knjizi dr. Gabor Maté navodi da su tri univerzalna okidača stresa: neizvjesnost, nedostatak informacija i nedostatak kontrole.

Dr. Gabor Maté autor je još nekoliko knjiga koje su postale svjetski bestseleri: „Scattered Minds“, „Hold On to Your Kids“, „In the Realm of Hungry Ghosts“.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS