Dominantan nakit i izrezi – evo kako kombinirati!

Modni imperativ i ovog ljeta glasi – okitite se bez zadrške, što u praksi znači stavite nekoliko različitih ogrlica oko vrata, na ruke nekoliko različitih narukvica, sve povežite prstenom ili lijepim naušnicama. Nošenje puno nakita, čak i na golu kožu prekrivenu tek ponekim kupaćim kostimom, je u modnom fokusu, no prave trendseterice dobro znaju da postoji način kako se nižu ogrlice s ciljem usklađivanja s tijelom, posebno s dekolteom. Hrvatski modni brend Lykke u svakoj, pa i ovoj ljetnoj sezoni u fokus stavlja različite kombinacije ogrlica i privjesaka – od klasičnih medaljona koji pričaju najljepše priče, pa sve do sitnijih privjesaka u obliku srčeka, zvijezdi, djeteline s četiri lista. Može li se sve to zajedno kombinirati ili ne? Na postavljeno pitanje odgovor je kratak i jasan – DA, ali postoje modni savjeti kako nizati ogrlice i uskladiti ih s izrezima na odjeći.

Evo što morate znati!
Prsa mogu biti mala i velika a izrezi na odjeći uz vrat (koji optički povećava prsa) ili lađa (koja otkriva veći dio dekoltea). Kako bi se uskladile ogrlice i izrezi kod manjih prsa dominantu ogrlicu s velikim privjeskom stavite u razinu prsa, a drugu ogrlicu s lancem i jednostavnim privjeskom do točke koja bi trebala označavati dekolte. Tako će nakit optički povećati prsa. Lađa izrezi su jako popularni ove sezone i odličan su stilistički alat za smanjivanje većih prsa. Kako bi se stvorila priča, dekolte ukrasite Lykke ogrlicama kombinirajući ih na ovaj način: stvorite okvir vrata (klasična ogrlica bez privjeska), ogrlicama stvrirte dvije vrste izreza – plići i dublji (prsna kost), i na kraju prsa optički smanjite dugačkim lancem na kojem je dominantan privjesak. Ogrlice međusobno tematski povežite kako bi se na dekolteu ispričala lijepa priča.

Ovog se ljeta nose izrezi koji otkrivaju poprsje – duboki izrez na haljinama je jako dubok, a na nekim modelima se pojavljuju i stilizacije klasičnih dubokih izreza koje na prvi pogled ne trebaju nakit. Bez obzira koji model i dubinu izreza odaberete znajte ovo – srednje dugim lancem na kojem je klasičan Lykke mirisni medaljom i kod prvog i kod drugog tipa izreza će učiniti puno te pomiriti ženstvenost i seksepil kojeg u fokus stavljaju ovakvi izrezi.

Što je više seksi – srebrni ili zlatni nakit u skladu s lađa izrezom? Odgovor na ovo pitanje tiče se boje puti ali i boje odjeće koju nosite. Uz toplu boju puti i tople nijanse odjeće pristaje zlatni nakit a uz suprotno – hladnu boju puti i hladne nijanse odjeće boja bijelog zlata ili srebro. Za kraj, savjet više: imate li manja prsa nosite paran broj ogrlica, a veća prsa će optički neutralizirati neparan broj ogrlica.

fashion-nakit-izrez-lykke-modnialmanah

piše: Alma Premerl Zoko

Trenutno nema komentara

Comments are closed