Nikako se ne možete riješiti celulita? Možda ovo radite krivo…

Kad je o celulitu riječ za mnoge je to bitka bez kraja. Pomaci su jako spori, a rezultati često jedva vidljivi. Jedan od razloga je taj što celulit uzrokuje nekoliko čimbenika koji stvaraju i određene zdravstvene probleme. Neki od njih su hormonalne promjene, sklonost debljanju, genetska predispozicija… Ali isto tako i naše konstantne greške koje često ponavljamo ne shvaćajući kako upravo one utječu na stvaranje celulita.

celulit-beauty-njega-koža-zdravlje-zdrav-život-modnialmanah

Evo što treba osvijestiti u borbi s celulitom:
• Sjedite dok radite? Vrijeme je da pauzu provedete u šetnji ili vježbanju serije do 20 vježbi za stražnjicu i noge. Kad budete kontinuirano vježbali koža će imati drugačiji tonus i manjiti će se stvaranje celulita. Nakon posla pokušajte hodati prema domu ali i dva puta tjedno intenzivirati vježbanje.
• Analizirajte to što jedete – kofein, puno začina u hrani, sol i alkohol pridonose stvaranju celulita.
• Pazite na unos tekućine, odnosno vode. Jer nedostatak vode može prouzročiti nakupljanje toksičnih masnih stanica u tijelu koje tijelo teško metabolizira.
• Pazite na rad i zdravlje crijeva! Male rupe na sluznici crijeva mogu uzrokovati protok neprobavljenih čestica hrane u uske spojeve stanica i tkiva. To može biti vrlo stresno i toksično za tijelo, a ono će reagirati grupiranjem tih toksina u izolirane stanične džepove u kojima nastaje celulit. Zato je važno svaki dan imati redovitu stolicu ali i konzumirati hranu koja se lako probavlja.
• Pazite na razinu stresa – ma koliko to glupo zvuči! Svi smo pod stresom svaki dan, ali kad ga osvijestimo manje djeluje na naše tijelo. Zato, kad osjetite da ste pod stresom, počnite duboko disati i ne dopustiti da se mišići počnu grčiti. Jer kad se mišići grče ne dolazi do protočnosti štetnih tvari kroz žile pa se nakupine zadržavaju u tijelu stvarajući celulit.

Trenutno nema komentara

Comments are closed