Nemate energije tijekom dana? Izmasirajte ruke!

Radite li stalno za računalom, koristite li ruke u obavljanju posla, znajte kako se upravo one mogu preforsirati. Kad su preforsirane, točke na rukama (koje su ujedno završetci živaca) stvaraju zastoj energije što se može uvelike odraziti na cijelom tijelu. Ukoliko to osjetite, stanite-namažite ruke kremom i izmasirajte točke koje pomažu u uklanjanju stresa, anksioznosti, bolova u vratu.

Evo koje su najpopularnije točke:

Točka pritiska srca – refleksolozi je ističu kao točku koja oslobađa od anksioznosti, nesanice, lupanja srca i depresije. Dovoljno ju je lagano pritisnuti desetak puta u jednakim intervalima. Gdje se nalazi? U naboru zgloba, u ravnini s razmakom između prstena i prsta.

zdravlje-ruke-refleksologija-modnialmanah-masaža

Boli li vas vrat, ovo je točka za vas! Točka tankog crijeva nalazi se na vanjskom dijelu vaše ruke, točno na rubu. Čvrstim pritiskom na ovu točku ublažiti ćete bolove u vratu, ublažiti glavobolju na stražnjem dijelu glave.

zdravlje-ruke-refleksologija-modnialmanah-masaža

Meridijan pluća nalazi se na rubu ruke (od vrha palca prema dolje uz bok ruke, završavajući točno ispod nabora vašeg zapešća). Refleksoterapeuti kažu da bi ovaj dio ruke trebalo masirati želite li ublažiti simptome prehlade (zimicu, kihanje, curenja nosa i upalu grla).

zdravlje-ruke-refleksologija-modnialmanah-masaža
Trenutno nema komentara

Comments are closed