Ne propustite ovogodinju Noć kazališta – evo koje predstave možete pogledati

Jedanaesta manifestacija Noć kazališta, koju organizira Narodno sveučilište Dubrava svake treće subote u studenom, ovog će vikenda napuniti brojna domaća kazališta. Centralni događaj je 16. studenoga 2019 kad više od 50 gradova otvara svoja gradska kazališta u kojima se mogu vidjeti najpopularniji naslovi nacionalnih kazališta ali i rad manjih amaterskih družina i dramskih skupina. Ulaznice su po promotivnim cijenama, a gdje još ima mjesta u gledalištu pogledajte na službenim stranicama manifestacije.

noć-kazališta-lifestyle-modnialmanah

Od ove je godine novost Noći kazališta dvoipolgodišnji europski projekt segmentacije kazališne publike pod nazivom ‘Audience Segmentation System in European Theatres’, koji Narodno sveučilište Dubrava provodi u suradnji s nacionalnim koordinatorima iz Češke, Bugarske i Austrije, te s partnerima iz Finske i Velike Britanije.

U manifestaciji tradicionalno sudjeluje Glumačka družina Histrion iz Zagreba i to s predstavom Mate Matišića ‘Gastarbajterski Božić’. Od zagrebačkih kazališta u Noći kazališta sudjeluju gotovo sva, od dječjih do velikih, od gradskih javnih kazališta do nezavisnih skupina. Svečano otvorenje bit će u Dječjem kazalištu Dubrava u 18.30 sati s dramsko-plesnom predstavom s poetskim dijelovima po motivima Balada Petrice Kerempuha ‘Ni med cvetjem ni pravice’ a u suradnji s umjetničkom organizacijom Fronesis.

Tražite li inspiraciju za vikend izlazak, potražite program Noć kazališta na službenim stranicama

Trenutno nema komentara

Comments are closed