Nazdravite jeseni uz GIN KARBUN!

Kad je riječ o ginu, on je trendy piće koje se poslužuje uz puno leda, kvalitetni tonik i tajne začine koji mu daju aromu i punoću okusa. Uvijek je dobro došao na mnogobrojnim druženjima, ali i kao osvježenje na kraju radnog dana.

O ginu se može pričati i pisati, posebno jer postoje različite vrste ovog pića i načini njegovog serviranja, ali jedan, s domaćim potpisom, osvaja već u prvom gutljaju. Zapravo ponosni smo što postoji gin made in Croatia proizveden Istarskoj destileriji AurA.

Aktivni ugljen uklanja toksine iz tijela. Stoga Gin Karbun prilikom destilacije prolazi proces filtracije kroz aktivni ugljen te ga nudi kao važnu komponentu kod konzumacije. Inspiriran je snagom posljednjih karbunara s Ćićarije, područja na kojemu rastu isključivo prirodni sastojci ključni za nastanak Gina Karbun. Spravljen je od žitnog destilata, borovice. I začina: korijander, timijan, anis, matičnjak, kora naranče, stolisnik, koromač gorki, lavanda, bosiljak bilja, borovnica plod, kamilica cvijet, limunska trava, majčina dušica, hibiskus, bazga cvijet, borovnica list, anđelika korijen, slatki korijen, kora limuna, đumbir.

Što još morate znati o destileriji AurA?
Tvrtka ‘AurA proizvodi’ bavi se proizvodnjom ekskluzivnih tradicionalnih proizvoda kao što su rakije i džemovi te ostali autohtoni proizvodi od samoniklog ljekovitog bilja te divljeg voća ubranog u ekološki čistom okolišu na obroncima Ćićarije daleko od cesta i naseljenih mjesta. Od početne proizvodnje za vlastite potrebe razvili su se u obiteljsku tvrtku koja prvenstveno vodi računa o kvaliteti svojih proizvoda koji moraju biti onakva kakvu su mogle proizvesti samo naše bake u kućnoj radinosti bez ikakvih konzervansa i umjetnih sastojaka. S potpisom Aura tako ćete pronaći zanimljive delicije, od džemova koji se rade od maslačka, kupine, maline, borovnice, smokve, šljive i drijena do rakija koje odležavaju do tri godine, pola godine na maceraciji, nakon toga se talože te pretaču kroz sljedeće dvije i pol godine i do šest puta kako bi se na prirodan način izgubio talog. Baza svih rakija je domaća kuhana rakija od dropa, kruške ili jabuke. Uz tradicionalnu bisku, medicu, teranino proizvode rakije od kadulje, drijena, rogača, masline i badema, divlje kruške, divlje jabuke, latica ruže, šipka, divljeg voća, peperminta, šljive, suhe smokve te travaricu, medimelu, gorki pelinkovac, rakiju biancu i moscato. Neizostavna je Biska extra koju Aura proizvodi jedini na tržištu, od pomno biranih listova bijele imele ubrane isključivo sa stabla jabuke pola godine namakanih u rakiji komovici., te barikna rakija Millefrutti barrique – destilat polugodišnje maceriranog divljeg voća, dva puta destiliran te odležan tri godine u bariknim bačvama. Posebno mjesto u proizvodnji zauzima Gin Karbun spravljen od žitnog destilata, borovice te 20 začina. Aura proizvodi mogu se pronaći u boljim vinotekama diljem Hrvatske, trgovinama delicija, renomiranim hotelskim kućama, vrhunskim restoranima te zračnim lukama, uz to imamo svoje trgovine u Istri koje se nalaze u Humu- najmanjem gradu na svijetu, Buzetu- gradu tartufa gdje se nalazi destilerija u kojoj se odvija i proizvodnja, Novigradu, Grožnjanu – gradu umjetnika, Poreču, Motovunu te Rovinju, a osim u Istri i u trgovini u Vrbniku na otoku Krku.

Trenutno nema komentara

Comments are closed