Napravite same svoju šminku! Barem znate što se u njoj nalazi

Za sve u životu je važan dobar recept! Jedan, pomalo neobičan, smo isprobali ovih dana mućkajući ostatke aktivnog ugljena i stvarajući potpuno prirodnu maskaru i tuš za oči.

savjet-diy-šminka-makeup-napravi-sam-modnialmanah

Evo kako napraviti!

Tuš za oči
Potrebno vam je pola žličice aktivnog ugljena u prahu, 2 manje žličice kokosovog ulja i 4 žličice aloa vera gela. Sve sastojke pomiješajte u staklenoj zdjelici i malo rjeđu smjesu tankim kistićem nanesite na oči. Ovaj je tuš nešto svjetliji od klasike koju možete kupiti (želite li baš crni dodajte više ugljena), ali lako se nanosi i ne šteti ni jako osjetljivim očima i onima koje nose leće.

Maskara
Potrebno vam je – dvije male žličice kokosovog ulja, 4 žličice gela aloa vere , pola žličice pčelinjeg voska i pola žličice praha aktivnog ugljena. Sve sastojke stavite u zagrijani lončić i na laganoj vatri miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Dodajte više voska ako je smjesa rijetka i više ugljena ako je maskara svijetla. Dobivenu smjesu naspite u ambalažu vaše potrošene maskare ili u staklenu flašicu u koju možete umočiti četkicu maskare.

Trenutno nema komentara

Comments are closed