Najdugovječnija slastica – palačinka u novom laganom izdanju!

Većina domaćica palačinke ne doživljava kao zahtjevnu slasticu – dovoljno je samo par jaja, malo mlijeka, brašna i vode i za čas se na tanjuru naše nekoliko ukusnih palačinki koje je potrebno namazati nečim finim i slasnim. Marmelada, domaći pekmez, čokoladni namaz ili možda nešto puno laganije i finije, uz što će se odlično uklapati svježe voće? U posljednje vrijeme društvene mreže otkrivaju novi trend – palačinka sa šlagom uz kojeg se veže svježe sezonsko voće poput malina, borovnica, ribizla…

Kako napraviti šlag?
Imate li naviku kupovati gotov šlag, odustanite od toga. Isprobajte jednostavan recept za šlag od 3 sastojka koji će vas natjerati da ponovno razmislite o svemu što ste ikada mislili o svijetu kolača i slastica. Ova verzija je napravljena sa samo 3 jednostavna sastojka i bez aditiva, konzervansa ili umjetnih okusa. Dodatak malo šećera i čistog ekstrakta vanilije dodaje razinu dekadencije koja parira čak i najfinijim slastičarnicama.

Savjet više: Nakon što savladate bazni recept, pokušajte dodati okuse i na šlag i na palačinke! Odlična je kombinacija šlaga od cimeta i palačinka od mrkve, šlag od čokolade se odlično spaja s komadićima čokolade, a šlag od limuna s palačinkama s ricottom od limuna. Na kraju potrebno je znati i to da je netom pripremljen šlag potrebno iskoristiti odmah. Imajte na umu da stajanjem šlag gubi konzistenciju i postaje vodenast.

Trenutno nema komentara

Comments are closed