Muškarci ne vole šoping! Ovo je pet načina kako ih pridobiti!

Znanstveno je dokazano kako kupovina podiže raspoloženje, odnosno djeluje na hormon ‘sreće’! Upravo zato, mi žene, obožavamo šoping. Nije važno što kupujemo, važno je da se malo prominglamo po trgovinama i pogledamo ponudu. Jer kad se minglamo, svašta i vidimo! I kupimo!

Žene kupuju impulzivno (nagrađujemo se krpicama, novim parom cipela slavimo povišicu, tješimo se kad smo loše volje, kad nam je dan bio težak)! Drugim riječima, žene koje vole kupovinu i miris trgovina, svakog dana mogu pronaći razlog za šoping. Muškarci? Oni kupuju planski, najčešće onako kako ih je naučila mama. Kad razmislite, koliko je tih naših frajera išlo samo u kupovinu? Mali broj je onih samostalnih koji će modu uzeti u svoje ruke i uživati u osvježavanju ponude svojih ormara. Većini muškaraca mi kupujemo, želeći ih pogurati da odijevanje svedu na više kombinacija i boja.

Da su muškarci s Marsa, a žene s Venere uvjerili smo se milion puta, pa eto i u šopingu. Muškarci koji se trude će strpljivo sjediti i promatrati zainteresirano kako nam što stoji, oni neutralni će se potruditi i u naručju uspavati svoje potomke želeći osigurati vrijeme kupovine samo za svoju bolju polovicu, a većina njih će se ‘predati’ i sjesti negdje izvan trgovina i pričekati da nas prođe ‘ludilo’. Nas su baš nasmijale fotografije koje su preplavile Internet na kojima vidimo mušku nemoć kad smo mi na šoping arenama. Priznajemo, počeli smo drugačije razmišljati o kupovini pa sve češće kupujemo s frendicama ili istomišljenicima…

šoping-modni-almanah-pocetna

Drage naše, koje (baš) sve želite raditi u dvoje, ovo su provjereni savjeti kako kupovati sa suprugom i naravno šoping završiti s osmjehom a ne ‘prekidom programa’ i žustrom raspravom!
• Dogovorite se unaprijed koliko ćete vremena provesti u šopingu! Držite se dogovorenog vremena. Isto tako se dogovorite o načinu kupovine. Kupujete li zajedno jer vaš muškarac voli šoping, pazite da podjednako uživate i da kupujete i sebi i njemu.
• Ukoliko vaš muškarac nema interes za šoping dogovorite se tko će što radit u vrijeme šopinga! Vi u miru obilazite trgovine, a on neka sjedne na kavu, pogleda ponudu sportske opreme, napravi izbor jela u kojima zajedno možete uživati.
• Muškarci ne vole rečenicu ‘samo da nešto vidim’ ukoliko ste krenuli primjerice u kino i zastali pred izlogom. Kako vam izlazak ne bi bio upropašten unaprijed najavite mogućnost da ćete kupiti kino ulaznice i do početka filma napraviti krug po centru gledajući izloge. Tada su vaši frajeri spremni da ako nešto vidite u izlogu da ćete na brzinu i ući u trgovinu.
• Dogovorite unaprijed budžet kojeg ćete potrošiti u šopingu ukoliko mislite da bi novac mogao biti problem. Ukoliko se držite budžeta, a kupujete, muškarac neće prigovarati. I on će se uključiti u šoping maniju zadovoljno komentirajući kako je neki predmet po super cijeni, na super popustu…
• Naučite se kontrolirati i napraviti pauzu. Znanstveno je dokazano da muškarcima pažnja za kupovinu traje znatno kraće od ženske pažnje. Kako biste kupovale u miru, naučite ostaviti krpice i krenuti na kavu, sok…

Trenutno nema komentara

Napišite komentar

Vaša email adresa neće biti prikazana