Muška beauty rutina: ovo je tri razloga zašto svaki muškarac treba kvalitetno umiti lice!

Donedavno ženska tema, beauty rutina postaje sve dominantniji segment muškog života. Kako i ne bi kad muškarce baš kao i žene ‘melje’ naporan radni tempo i urban način života. Kako svaka rutina, pa i ona koja se odnosi na ljepotu ima svoj temelj, u muškoj svakodnevici najvažnija je stavka temeljito umivanje. Ovo su tri razloga zašto svaki muškarac treba kvalitetno umiti lice.

beauty-muška-rutina-njega-lice-koža-modnialmanah

Koža lica se masti pa je umivanje drži pod kontrolom!

  • Muška koža lica odgovara izazovima svijeta pa se pojavljuje čitav niz reakcija- može biti dehidrirano ali i prepuno suvišne masnoće. Kako biste kožu lica držali pod kontrolom ne zaboravite je redovito umivati blagim sredstvima za umivanje poput pjenica, sapuna… Razlog redovitom umivanju može biti i taj da kašu koja se sastoji od oko 60% vode i treba uvijek imati potrebnu hidrataciju i uravnoteženu PH razinu. Ako vam je koža suha, tijelo će ispuštati sebum (ulje) kako bi to kompenziralo.
  • Spriječite nastanak akni! Žlijezde koje ispuštaju ulje nazivaju se lojne žlijezde i nalaze se ispod folikula dlake. Neočišćene dlake na licu mogu biti magnet za bakterije koje uzrokuju akne i ako se ne uklanjaju redovito, začepit će pore i stvoriti prištiće. Akademija za akne objašnjava da ako je začepljeni folikul blizu površine kože, on se uzdiže prema van i stvara bijelu točku, a time i prištić.
  • Imate li bradu, znajte da se ispod nje krije puno toga! Istraživanja su pokazala da muškarci koji nose bradu trebaju svakodnevno dva puta dnevno temeljito oprati lice. Razlog je vrlo jednostavan – na koži, ispod brade nalaze se nečistoće iz okoline, ali i bakterije koje se vrlo često mogu razviti u bolesti respiratornog sustava.
Trenutno nema komentara

Comments are closed