Može li tjestenina biti jako zdrava? O da!

Volite li tjesteninu, a tijekom jela uvijek imate malu grižnju savjesti (jer unosite ugljikohidrate koji debljaju) vrijeme je da upoznate potpuno drugačije tijesto. Ono koje je napravljeno tako da predstavlja čisti izbor proteina vlakana i ugljikohidrata, proizvedeno bez jaja, aditiva i prirodnih aroma. Za razliku od bijele tjestenine koju možete jesti u velikim količinama, ove ćete jesti znatno manje dulje zadržavajući osjećaj sitnosti.

Zavirili smo u ponudu Matičnjak Essentia Food i pronašli pet tjestenina od kojih nećete moći izabrati najbolju! Sva sreća da dolaze u manjim pakiranjima (za tri obroka) pa kad pojedete jedan ‘okus’ brzo se možete prebaciti na idući.

Upoznajte…

Tjestenina od chia sjemenki
Tjestenina od chia sjemenki je zvijezda među tjesteninama jer sadrži 18,20 g proteina u jednom obroku i 8,1 g vlakana po obroku. Proteini kontroliraju naš apetit, povećavaju osjećaj sitosti, a mišićima pomažu u rastu i oporavku. Količina vlakana iz ove tjestenine kontrolirati će razinu šećera u krvi pa će razina energije biti kontinuirana, a probava će raditi tika-taka. Uz dodatak povrća imati ćete brzi, zdravi i zaokruženi obrok za punjenje energijom.

matičnjak-tjestenina-zdravlje-zdrav-život-modnialmanah

Tjestenina sa brašnom sezama 350g
Tjestenina od sezama je prava nutritivna “bomba”, sadržaj proteina (16,58 g) i vlakana (7,2 g) u jednom obroku opravdava tu tvrdnju. Njezin gorkasti, puni okus savršeno paše sa gljivama, rajčicama i grahoricama (vegani i vegetarijanci) ili plodovima mora. Začini koje preporučujemo koristiti uz tjesteninu od sezama su lovor, origano, kadulja, timijan i mažuran. Za vegane i vegetarijance je važno naglasiti da tjestenina od sezama sadrži metionin i cistein, dvije aminokiseline koje mahunarke nemaju u dovoljnim količinama.

matičnjak-tjestenina-zdravlje-zdrav-život-modnialmanah

Tjestenina sa sjemenkama buče
Tjestenina zaista može biti dio zdrave, uravnotežene prehrane, posebno ako sadrži mnogo vlakana i proteina poput ove tjestenine od sjemenki buče.

matičnjak-tjestenina-zdravlje-zdrav-život-modnialmanah

Tjestenina sa brašnom lješnjaka
Tjestenina od lješnjaka neka postane Vaš izbor prilikom kreiranja uravnotežene i zdrave prehrane. Tjestenina od lješnjaka je odličan način da svom obroku dodate više hranjive vrijednosti (proteini) bez da žrtvujete okus, jer jako je fina i ukusna. Možete ju raditi sa slanim umacima (vidi dolje) ili slatkim umacima (umak od meda i mljevenih badema).

matičnjak-tjestenina-zdravlje-zdrav-život-modnialmanah

Tjestenina sa brašnom oraha
Naše tijelo voli orahe, a mi smo za Vas pripremili snažnu proteinsku tjesteninu od oraha, specifičnog fino-gorkog okusa. Orah je vrlo popularan u Francuskoj kuhinji i ova tjestenina se može kombinirati u mnogim salatama kada daje svoja najbolja svojstva. Zasitna je, zanimljivog okusa, sa pregršt proteina i vlakana. Iskoristite svježe sezonsko povrće, dodajte malo tjestenine od oraha i zdravi obrok je na stolu.

matičnjak-tjestenina-zdravlje-zdrav-život-modnialmanah

Gdje kupiti? Sve informacije potražite na web stranici Matičnjaka

Trenutno nema komentara

Comments are closed