Movember je, dragi muškarci fokusirajte se na svoje zdravlje!

Nakon listopada, mjeseca borbe s karcinomom dojki, zakoračili smo u studeni, koji se svuda u svijetu obilježava kao ‘muški mjesec’ – Movember ili mjesec osvješćivanja i borbe s karcinomom prostate! Većina muškaraca upravo u ovom mjesecu pušta brkove kao svoju podršku mjesecu, akcijama ali i činjenici da je kontroliranje pola puta do dugovječnosti. Vjerovali ili ne, na globalnoj razini, svaki sat umre od raka prostate po jedan muškarac, što nije ni malo mala brojka.

Akciju osvješćivanja muškog zdravlja potaknula je zaklada Movember, uspješna globalna dobrotvorna organizacija, usmjerena isključivo na zdravlje muškaraca. Zaklada prikuplja sredstva za pružanje inovativnih, prodornih istraživanja i programa podrške koji muškarcima omogućuju da žive sretnije, zdravije i dulje. Aktivnosti podizanja svijesti i prikupljanja sredstava Zaklada provodi tijekom cijele godine, a godišnja kampanja Movember globalno je prepoznata po svom zabavnom, ometajućem pristupu prikupljanju sredstava i poticanju muškaraca da poduzmu akciju za svoje zdravlje.

zdralje-movember-modnialmanah

I u Hrvatskoj se po tom pitanju djeluje i tijekom ovog mjeseca, brojni muškarci mogu besplatno obaviti pregled prostate i informirati se o svom zdravlju! Ono na što se posebno treba fokusirati je samokontrola tijekom tuširanja, kontrola stresa s kojim živite, obiteljska anamneza, seksualno zdravlje, prehrana.

Osvijestite se i sve aktivnosti u ovom mjesecu pratite na http://hlpr.hr/vijesti/detaljnije/movember

Trenutno nema komentara

Comments are closed