Mislite na svoje zdravlje – uživajte u malinama!

Prekrasne maline! Vrsta bobičastog voća srodnog kupinama fine teksture i slatkog okusa prava su riznica zdravlja. Počela im je sezona pa uživajte u malinama svakog dana.

Mislite na svoj zdravlje uz ovaj jak antioksidans. Nutricionisti savjetuju da svaki dan pojedete barem 10 plodova.

Evo i zašto:
S niskim glikemijskim indeksom (GI) i visokim sadržajem vlakana, maline su koristan dodatak ako trebate pratiti razinu šećera u krvi. Studije na životinjama sugeriraju da kada se maline jedu uz prehranu bogatu mastima, mogu pomoći u snižavanju razine šećera u krvi i poboljšati odgovor na inzulin. To može biti zato što su maline bogate taninima – prirodnim, biljnim spojevima koji inhibiraju enzime koji razgrađuju škrob.

Maline su bogate zaštitnim antioksidansima koji mogu štititi od raka. Budući da su koristan izvor zaštitnih biljnih spojeva zvanih polifenoli, maline mogu pomoći u smanjenju fizičkih učinaka starenja i poboljšati ravnotežu i snagu. Malina je bogata vitaminom C, koji je važan za proizvodnju kolagena i može pomoći u zaštiti kože od UV oštećenja.

Foto: Pexels

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS