Melem koji liječi ‘duh i tijelo’

Volite li sami ‘smućkati’ prirodne kremice, sapune ili maske za lice i tijelo danas vam otkrivamo zanimljiv recept za kućni melem koji pomaže u rješavanju problema s upalom jajnika, hemeroidima, upalama sinusa, suhom kožom, upalnim procesima na koži, zuboboljom…

Kako napraviti ovaj melem?
Za njega vam je potrebno maslinovo ulje (4 dcl), pčelinji vosak (50-60 grama) i jedno tvrdo kuhano jaje (koristite samo žumanjak).

Priprema je laka… U duboku posudu stavite maslinovo ulje i posudu stavite na jako laganu vatru. U ulje dodajte komadiće pčelinjeg voska i ostavite poklopljeno dok se vosak u potpunosti ne otopi. Napominjemo da vatra mora biti jaaaako lagana. Kad se vosak otopio malo pojačajte vatru pa kad čujete lagano pucketanje u smjesu stavite usitnjeni žumanjak kuhanog jajeta. Kuhajte na laganoj vatri još nekoliko minuta (dok smjesa ne postane tamno smeđa). Ostavite da se ohladi, pa smjesu procijedite. Melem držite u frižideru, a koristiti ga možete 6 mjeseci.

melem-zdravlje-zdrav-život-modnialmanah

Kako koristiti?
• Za upalu sinusa – namažite melemom nos i čelo. Ukoliko je upala jaka otopite smjesu i lagano je ukapajte u nos.
• Kod problema s bronhitisom uzmite tri puta dnevno po jednu malu žličicu ove smjese.
• Opekline, suhu kožu, zanoktice tretirajte melemom kojeg ćete utrljati u kožu. Na isti način možete tretirati i donji dio trbuha (imate li upalu jajnika).
• Imate li problema s hemeroidima napravite od melema čepiće koje držite u hladnjaku.

Trenutno nema komentara

Comments are closed