Marina Tomašević, Ivan Ive Županović, Duje Stanišić i Zbor Optimisti gosti su koncerta Antonelle Malis

Glazbenici Marina Tomašević, Ivan Ive Županović, Duje Stanišić i zbor Optimisti gosti su po mnogočemu posebnog koncerta operne dive Antonelle Malis koji nas očekuje u petak, 13. svibnja u 20 sati u novoj zadarskoj Polivalentnoj dvorani Providurove palače. Ovim Zadranima čije izvedbe naprosto oduzimaju dah i ispunjavaju srca brojne publike diljem Hrvatske, iznimna je čast biti dijelom humanitarne glazbene večeri posvećene osobama bez glasnica.

Tako će u večeri koja spaja glazbu, prijateljstvo i pomaganje drugima dominirati mediteranske note poput novog hita Marine Tomašević Ti si moj svijet, Županovićevih popularnih stihova S tobom mogu sve, a tu su i nevjerojatne glasovne mogućnosti mladog hrvatskog tenora Duje Stanišića koje s nestrpljenjem želimo čuti.

Posebnu pažnju bez sumnje će privući zbor laringektormiranih Optimisti koji svojom pjesmom bez glasnica naprosto ostavljaju bez daha. Ovaj nesvakidašnji zbor koji je redovni i omiljeni gost koncerata operne dive Antonelle Malis osnovala je 2007. godine logopedinja Tamara Živković Ivanović. Sastoji se od 14 članova te je prvi takav osnovani zbor u svijetu, kojeg je prije nekoliko poznata svjetska TV kuća CNN predstavila u svojoj reportaži. Ovaj zbor svakodnevno pokazuje da njihov glas nije ostao zarobljen, već su svojom voljom i trudom ostvarili iznimne glasovne mogućnosti kojima danas uljepšavaju brojne svečane manifestacije te motiviraju druge operirane osobe da se nastave boriti za ŽIVOT.

„U Republici Hrvatskoj živi oko tisuću laringektomiranih osoba kojima je zbog zloćudnog tumora grkljan kirurški odstranjen. Zbog posljedica operacije izgubili su mogućnost glasnog govora, te ponovno uče gutati i mirisati. Takve okolnosti mnoge bi bacile u očaj i bezvoljnost te je ovakvim nastupima važno pokazati da se i bez grkljana može živjeti sretno i kvalitetno.” – ističe Tamara Živković Ivanović, osnivačica i voditeljica zbora Optimisti i predsjednica Hrvatske zajednice laringektomiranih osoba te dodaje: “Zajedno smo glasniji i bolje nas se čuje.“

Prihod od koncerta Antonelle Malis namijenjen je osnivanju kluba laringektomiranih u Zadru koji ga trenutno nema. Jedan od glavnih ciljeva također su prijeko potrebne usluge glasovne rehabilitacije kako laringektomirane osobe iz Zadra više ne bi morale putovati na logopedske vježbe u Zagreb.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti putem web stranice mojekarte.hr, te na službenoj stranici kuzd.hr .

Trenutno nema komentara

Comments are closed