Kuma ste na krštenju, krizmi, vjenčanju? Evo što morate znati o bontonu odijevanja!

Kumovanje – na krštenju, krizmi, vjenčanju, mnogim je ženama vrlo važna uloga u životu. Na taj se način učvršćuje prijateljstvo, stvaraju se temelji za cijeli život, a sam dan je jedan od najvažnijih dana te godine. Što odjenuti, kako zablistati? U namjeri da se napravi najbolje, mnoge žene pretjeraju sa svojim outfitima, ne poštujući pravila bontona.

Zato je vrijeme za Almine modne savjete koja je za ovu temu koristila odjevne IT modele iz aktualne kolekcije modnih brendova Naf Naf i Imperial kombinirajući detalje Tosca Blu. Dakle, ponuda je iz jedne trgovine, kakvu ovih dana posjećujete u potrazi za onim nečim što će u potpunosti odgovarati vašim modnim očekivanjima. Kako se događa to da od mase onoga što vas okružuje najčešće ne vidite ono što trebate ova tema će vam u tome pomoći!

KRŠTENJE je vrlo važna svečanost, ali i dnevni događaj. Za razliku od drugih svečanosti tijekom krštenja treba razmišljati praktično. Najbolji odjevni predmet kojeg možete odjenuti kao kuma na krštenju je haljina, koja će savršeno pristajati građi tijela i prekriti sve ono što smatrate nedostatkom. Izaberite model koji nećete trebati korigirati tijekom obreda (dovoljna dužina haljine, ne predubok dekolte) posebno ako ćete u rukama držati svoje kumče. Izbjegavajte krupni nakit, šalove, marame jer s njima se nećete moći baviti dok držite bebu. Na krštenju izbjegavajte crnu odjeću (ma koliko kilograma imate), ali i šljokice i ukrase na materijalu koje bi mogle privući pažnju djeteta.

Alma savjetuje: Za krštenje budite u trendu, ali i pristojno odjevene. Sako i suknjicu, koja je IT kombinacija ovog proljeća odjenite za neku drugu svečanost (primjerice rođendan) ili nosite zasebno u kombinaciji s drugim odjevnim predmetima u dnevnim utfitima, a za krštenje prekrijete koljena i ruke. Torbica neka bude mala ali uvijek na ramenu.

alma-savjetuje-kuma-krizma-krštenje-vjenčanje-fashion-alma-premerl-zoko-stilstica-modnialmanah-krštenju

KRIZMA je vrlo važan dan u životu svake mame, ali i kume. To je svečanost, ali i dnevni event pa je važno naučiti dozirati želju za savršenim look-om ali i odjevne kombinacije prikladne trenutku. Što savjetujem? Ako ste kuma na krizmi, uskladi se sa svojim krizmanikom. Pratite stil kojeg ima kumče, a svojom kombinacijom budite back up cijelom total look-u. Ne smijete zasjeniti tinejdžera, ali morate biti primijećene! Koje savjete još trebate? Uz sve haljine u boji kombinirajte hulahupke u boji kože (najbolja je boja osunčane noge/tropic) ili sitnu mrežu u bež boji (koja super izgleda na osunčanoj koži). Ako ste kuma, ne nosite pismo torbu jer vam ruke trebaju tijekom obreda. Nemate li iskustva s potpeticama vježbajte kod kuće prije svečanosti ili odjenite balerinke.

Alma savjetuje: Evo odličnog primjera kako se trebaju odjenuti krizmanica i njezina kuma. Djevojka će zablistati u jednostavnoj čipkastoj haljini A kroja, dok će kuma blistati u lepršavoj svilenoj haljini koja prekriva koljena. Ono što je važno je usklađivanje stila ali i odabir iste boje.

alma-savjetuje-kuma-krizma-krštenje-vjenčanje-fashion-alma-premerl-zoko-stilstica-modnialmanah

VJENČANJE je mnogima omiljeni društveni izlazak jer pruža priliku da zablistate u punom sjaju, ali i da se dobro zabavite. Ako ste kuma na vjenčanju, znajte da će, nakon mladenaca
sva pažnja gostiju biti usmjerena i na vas. Za ovu svečanost dopušteno je sve- od uskih i kratkih do raskošnih dugih haljina, sve ovisi o stilu vjenčanja. Raspitajte se dobro i o
mjestu vjenčanja – nije svejedno da li je proslava uz obalu mora, na imanju, u hotelu. Po bontonu, kuma na vjenčanju ne smije je odjenuti nešto bijelo. To je ipak boja mladenke.

Alma savjetuje: Crvena ili crna haljina? Ako je vjenčanje ležerno, u klubu u kojem glazbu pušta DJ za kumu je idealna crvena haljina. Za tradicionalna vjenčanja koja počinju obredom u crkvi primjerenija je raskošna crna haljina sa sitnim srebrnim detaljima koja ima usku podstavu koja suptilno otkriva siluetu.

alma-savjetuje-kuma-krizma-krštenje-vjenčanje-fashion-alma-premerl-zoko-stilstica-modnialmanah

Više savjeta pogledajte Alminom gostovanju u emisiji Kod nas doma!

Trenutno nema komentara

Comments are closed