Koji oblik obrva odabrati?

Istraživanja su pokazala kako svaka treća žena vodi računa o svojim obrvama – oblikuje ih (čitaj:čupa) u skladu s oblikom oka i lica želeći tako biti sigurna da je sve na licu u skladu. Što je s onim ostalim ženama? Među njima ste i vi drage naše koje nas svakodnevno pitate kako oblikovati obrve u skladu s oblikom lica! Potražili smo odgovore za vas…

Za početak, definirajte vlastiti oblik lica! Je li on okrugli, četvrtasti… Isto tako kakav je položaj vaših očiju – jesu li one male ili velike, blizu ili razmaknute? O svim tim ‘detaljima’ ovisit će oblik vaših obrva.

Imate li…
Okruglo lice neka vaše obrve budu zaobljeni lukovi koji su na sredini deblji, a na krajevima tanji. Prilikom oblikovanja pazite da obrve imaju svoju prirodnost.

Usko lice će optički djelovati šire oblikujete li ravno svoje obrve. Kako to napraviti? Uklonite dlačice s krajeva luka obrva kako biste dobili oblik koji prati srednju liniju obrve.

Srcoliki oblik lica lijepo će izgledati zaoblite li maksimalno obrve. Što je luk obrva dominantniji to su ublaženije konture vašeg lica.

obrve_modnialmanah_beauty

Što još morate znati?
• Ove sezone je hit natural look koji podrazumijeva guste obrve. Nosite ih samo ako vam pristaju!

• Često nas pitate koja je idealna duljina obrva! Pravilo glasi: duljina obrva bi trebala biti od kraja nosnica, do dijagonale između nosnice i kraja oka.

• Kad je najbolje oblikovati obrve? Nakon kupanja kad se otvore sve pore na licu, pa tako i pore vaših obrva. Dlačice se uvijek čupaju u smjeru rasta i to od unutarnjeg diejla prema vanjskom.

• Kakvu pincetu odabrati? Pazite da pinceta nije tupa kako biste što lakše uhvatili dlačice.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS