Koji model šiški nositi ovog proljeća?

Vjerojatno ste primijetile – šiške se vraćaju u modni fokus i kao takve postaju odličan način osvježavanja frizure. Posebno ako je kosa duga ili poluduga. Vrijedi li nošenje šiški za sve ili žene prirodno kovrčave kose ne mogu nositi ovaj trend?

Ukratko, šiške su za sve, a na vama je da u skladu s kosom i stilom odaberete idealan model šiški s kojima ćete blistati ovog proljeća!

Evo za koga su…
Francuske šiške davno je proslavila Jane Birkin predstavljajući ‘model’ šiški koje proviruju ispod strogo razdvojeni ‘polovica’ kose. Te šiškice su rijetke ali lijepo uokviruju lice-posebno ovalno i lice s naglašenim jagodicama.

beauty-šiške-modnialmanah-frizura-kosa

Kovrčave šiške su retro đir iz 80-ih. Vrlo šik i seksi, posebno za ovalni i trokutasti oblik lica.

beauty-šiške-modnialmanah-frizura-kosa

Bob šiške potječu iz 60-ih kad su šiške bile guste, ošišane na strogu liniju i lagano uvijene prema unutra. Ove šiške su specifične, ali jako dobro izgledaju kad uokviruju lice strogih linija.

beauty-šiške-modnialmanah-frizura-kosa

Lažne šiške napravit ćete čak i onda kad ne postoje na vašem licu. Dovoljno je samo razdvojiti kosu tako da prekriva lice i ukosnicom pričvrstiti kosu koju ste stavili preko lica. Ove šiške odlično izgledaju i dobra su promjena ‘običnim’ frizurama.

‘Kokotica’ retro šiške je koketiranje sa zakonima ranih 60-ih. Budući da upravo ovaj trend vidimo i u modnim outfitima, frizura stavlja točku na ‘i’. Dakle, važno je kosu oprati, uviti na velike četke ili viklere i ‘zabetonirati’ lakom za kosu.

beauty-šiške-modnialmanah-frizura-kosa
Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS