Kakvu suknju trebaju jabuke, a kakvu kruške?

Koji vam je omiljen modni komad u ormaru? Suknja? Bravo za vas, posebno ove jeseni kad je suknja apsolutni must have. Može se kombinirati uz čizme, ali i cipele na visoku potpeticu, u kombinaciji s dugim kaputima ili toplim kratkim jaknicama. Prije nego li dopustite da vas ovaj modni trend potpuno osvoji, pogledajte dobro svoje tijelo i odaberite model suknje koja će mu savršeno pristajati.

Kako odabrati idealan model suknje? Kako ste građeni?

GRAĐA TIJELA KRUŠKA Imate li jače bokove i naglašenu stražnjicu odaberite užu suknju duljine do koljena. Za niže neka duljina bude iznad koljena, a nosite li strogi poslovni look, neka model dulje uske suknje ima detalj na boku (zatvarač, šlic) kako bi se optički izduljila figura. Uz usku ‘pencil’ suknju, ovom tipu građe tijela pristaje i “A” kroj. Pazite da ne kupite puni krug, jer ovaj model poprilično širi bokove. Suknja ovog kroja je strukirana i blago se širi od bokova.

GRAĐA TIJELA JABUKA Imate li naglašeni trbuh (najčešće gornji i donji trbuh), a tanke i često jaaaaako dobre noge nosite kraću suknju. Može biti uska ili skroz dugačka s povišenim strukom. Za modne trendseterice tu su asimetrični krojevi koji prekrivaju trbuh i optički stvaraju bokove.

SITNA I NIŽA Nazivaju vas ‘džepnom Venerom’ odaberite suknju koja je jako uska i jako kratka. Za svaki dan nosite model koji je krojen blago u A s visokim i definiranim strukom. Izbjegavajte suknje ispod koljena.

VISOKI STE I MRŠAVI? Za vas je idealan model balon suknje koja će vam optički stvoriti bokove. Isto tako dobro će vam pristajati dulja, bogata suknja gipsy kroja.

BEZ OBLINA Ukoliko ste atletske građe tijela nosite model ‘tulipan’. Ovo je suknja koja stvara bokove i naglašava stražnjicu. Koja duljina? Neka svakako pokrije koljena. Ovom tipu građe tijela pristaje i puni krug suknje koja može biti ili kratka ili do koljena. Izbjegavajte uske suknje.

Trenutno nema komentara

Comments are closed