Kako se odjenuti u skladu s godinama?

Moda nas sve opija ali… godine nam određuju što je prikladno odjenuti a što ne! Upravo zato ne zaboravite nepisano pravilo – prikladnije je da iz vašeg ormara mlađi uzimaju odjeću nego da vi kao super zgodna 40-godišnjakinja ‘uskačete’ u uske majice sa šljokicama pink trenirke i krznene bundice!
Dobar stil čini prilagođavanje trendova sebi, pa iz svake sezone uzmite ono što odgovara vašoj građi i godinama. Jer kad pogledate,u svim se godinama može izgledati moderno, no morate imati na umu da poslovno odijelo ili mini suknja nemaju isti učinak na djevojci od 18 ili ženi od 40 godina.

Koji su savjeti za odijevanje ako imate…

Od 15 –25 godina
Ovo je vrijeme eksperimentiranja! Nosite sve što želite jer teško možete pogriješiti. Uz malo mašte svaka kombinacija će izgledati dobro. Sada je vrijeme za nakit šaljivog sadržaja, kratke suknje, goli trbuh…No, ovo je i vrijeme u kojem ćete pronaći svoj stil.

Od 26 –35 godina
U ovim godinama još uvijek možete nositi većinu stvari, no morate naučiti kako ih uklopiti u poslovni look. Eksperimentiranje i zabavnu odjeću ipak ostavite za slobodno vrijeme. Ovo je vrijeme za (prvu) kupovinu kvalitetnijih cipela i torbi, a jeftinije se varijante zamjenjuju udobnijim. Traži se i dobra sportska odjeća jer u tridesetim dosta žena počinje intenzivnije vježbati.

Od 35 –45 godina
U ovim ćete godinama bolje izgledati u jasnijim linijama odjeće. Za slobodno vrijeme nosite traperice i sportske majice, a suknje možete kombinirati uz ravne cipele. Žene u 40-im kupuju manje, ali kvalitetnije.

Od 45 –55 godina
Za vas su idealne košulje, jednostavne majice, dobro krojeni sakoi i odijela. Uz njih neizostavan je dobar kaput, cipele i torba. Odjeća treba biti udobna i izrađena od kvalitetnih materijala. Izbjegavajte jake boje kose, te jeftin i napadan nakit.

55 –65
U ovim godinama nosite odjeću koja suptilno prati liniju tijela i otkriva manje kože nego prije. Umjesto haljina na tanke naramenice, birajte prozračne tunike. Odjeću ćete osvježiti skupljim nakitom i kvalitetnim torbama.

70+
Odjeća mora biti udobna! Žene u ovim godinama znaju što žele obući i na njihov stil moda nema prevelik utjecaj. Nosite nakit, bisere i svilu.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS