Kako mladima omogućiti sigurnu i planiranu potrošnju novca?

Neprofitna organizacija Child & Youth Finance International (CYFI) i Mastercard® predstavili su revolucionaran vodič o bankarskim i platnim proizvodima za maloljetnike. Vodič ‘Safer Payment Products for Minors’ pružateljima financijskih usluga preporuča prakse za razvijanje platnih proizvoda za maloljetnike primjerenih njihovoj dobi, promovira odgovorno trošenje i donošenje financijskih odluka. Također, uključuje funkcionalnosti koje omogućuju roditeljski nadzor nad financijskom autonomijom maloljetnika.mastercard-modnialmanha-shopping

Razvijen za nacionalne i međunarodne financijske institucije, vodič pomaže donositeljima odluka i vlasnicima platnih proizvoda u razumijevanju odgovornosti, potreba i rizika povezanih s ovim tržištem. Osim što podupire stvaranje sigurnih proizvoda primjerenih maloljetnicima, vodič nastoji potaknuti dijalog između roditelja i djeteta. Na ovaj način, pružatelji financijskih usluga i roditelji mogu voditi maloljetnike prema financijskoj uključenosti, samostalnosti i odgovornosti.

„Današnji maloljetnici su odrasli sutrašnjice. Moramo osigurati da, kad odrastu, budu spremni u potpunosti sudjelovati u formalnoj i sve digitalnijoj ekonomiji. Osiguravajući da su alati i proizvodi s kojima se susreću primjereni njihovoj dobi doprinosimo toj pripremi“, Walt Macnee, rekao je potpredsjednik u kompaniji Mastercard.

S obzirom da funkcionalni i nadzorni zahtjevi za financijske proizvode namijenjene maloljetnicima variraju ovisno o dobi i razvoju mladih, vodič zagovara krajnji cilj – osnaživanje maloljetnika kako bi mogli u potpunosti upravljati svojim platnim proizvodima i novcem.

Vodič su pripremili Mastercard, Child & Youth Finance International (CYFI), ParentPay, nimbl i Mirador Digital, a svoj doprinos su dale i druge organizacije iz financijskog sektora.

Trenutno nema komentara

Comments are closed