Jede vam se slatko, najbolje je pojesti sladoled!

PMS, potreba za nečim slatkim ili jednostavno slatki obrok više volite od slanog… sve su to razlozi zašto, barem u toplijem dijelu godine rado jedemo sladoled! Za sve sladoljupce stiže dobra vijest- sladoled je jako zdrav, a u nastavku vas čeka čak šest razloga zašto ćete u slatkaću uživati još više!

Sladoled je pun minerala i vitamina!
Sladoled sadrži mlijeko i mliječne krute tvari, što znači da kad god jedete sladoled, vaše tijelo postiže dobrotu vitamina D, vitamina A, kalcija, fosfora i riboflavina. Uz to, različiti okusi tome dodaju dodatnu hranjivost. Na primjer, sladoled od tamne čokolade pun je antioksidansa i flavonoida koji pomažu u snižavanju lošeg kolesterola i djeluju na zdravlje vašeg srca.

Daje energiju!
Ako se pitate zašto je sladoled dobar za zdravlje, to je zato što vam daje trenutnu energiju. To je zato što sadrži veliku količinu šećera u kojem se odmah osjećate opustošenim i napunjenim energijom. Dakle, sljedeći put kada vam padne energija, umjesto šalice kave, zasladite dan jednom žlicom šećera.

gastro-sladoled-modnialmanah

Jača kosti
Kalcij je jedan od najvažnijih minerala koji našem tijelu treba za održavanje zdravlja kostiju. Međutim, ovaj mineral ne proizvodi naše tijelo, pa ga je potrebno unositi s hranom. Mliječni sladoledi obiluju kalcijem, pa jedete li takve okuse djelujete na tijelo kao da ste popile šalicu mlijeka.

Djeluje na hormon sreće!
Osjećate se umorno ili tužno? Vrijeme je za malo sladoleda, jer ova slastica djeluje na proizvodnju serotonina-hormona sreće. A kad je taj hormon aktivan, ništa nam nijedan dan neće pokvariti.

Sladoled povećava libido!
Sladoled, ako je prirodan u svom sastavu ima i fosfor koji djeluje na testosteron. A kad je razina testosterona visoka, nema problema s libidom!

Pomaže u radu mozga!
Puno učenja, ali i rad na računalu, pripremanje prezentacija i predavanja vrlo brzo iscrpe. Upravo zato umjesto čokolade jedite sladoled koji djeluje na rad mozga. Istraživanja su pokazala da su zaposleni ljudi, koji su jeli sladoled za doručak bili produktivniji od onih koji su pojeli doručak bogat ugljikohidratima.

Što još morate znati? Pitate se koliko kalorija ima u sladoledu? Pa, može varirati ovisno o okusima. Evo koliko kalorija imaju pojedini okusu (na 100 grama): Vanilija 205, čokolada 218, jagoda 197, cookie 242, karamela i čokolada 193, nugat 352.

Trenutno nema komentara

Comments are closed