Izgorjele su vam noge na suncu, evo kako ukloniti bijele tragove obuće!

Krenuli ste na izlet brodom, noge izložili suncu i uvečer imate što vidjeti – noge su vam izgorjele na suncu, a ono što je ostalo su bijeli tragovi obuće. Isprva se smijete, a onda shvatite da bijele tragove nekako morate i ukloniti – jer tko će ujutro na posao s puderom na stopalima?! Prije nego li se prepustite panici i počnete tražiti zatvorenu obuću isprobajte ovaj prirodni recept. Kad već niste zaštitile stopala prije izlaganja suncu bogato ih nahranite svježim rajčicama. Pazite da su što prirodnije (bez tretiranja kemikalijom), te što više zrele. Naime, u saniranju problema izgorene kože, posebno one tanke na stopalima potreban vam je sok kojeg krije srce rajčice. Zahvaljujući likopenu sok svježe rajčice će odlično smiriti nadraženu kožu pomažući izjednačavanju opečenog dijela stopala. Po potrebi na stopala stavite pastu blendane rajčice kako bi se što bolje nahranila opečena koža, ali i izjednačio bijeli trag obuće.

beauty-noge-sunce-izgorjele-modnialmanah

Što još morate znati?
Ako su stopala izgorjela u potpunosti poduzmite još neke mjere kako se ne bi dogodilo bolno oticanje. Potopite ih u hladnu vodu (ali ne prehladnu) u koju ste stavili žlicu sode bikarbone , malo jabučnog octa ili/i šaku zobenih pahuljica. Jabučni ocat za pospješivanje zacjeljivanja, sodu bikarbonu za smanjenje upale ili zobene pahuljice za smanjenje svrbeža. Ostavite stopala u kupki 15-ak minuta, a višak vode uklonite mekanim ručnikom. Potom stavite hladne obloge, te kad se osuše na vašoj koži stopala obilato namažite hidratantnom kremom. Kad vam zatreba obuća pazite da obuvate modele čiji gornji dijelovi ne stvaraju pritisak i trenje na opečenom dijelu.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS