Imate li tanašne usne, povećajte ih cimetom!

Jedan od najpopularnijih začina u našim kuhinjama cimet ima puno veću moć od začina u kolačima i voćnim kruhovima! On odlično čisti lice, potiče cirkulaciju i obnovu kože, odličan je u borbi protiv akni i lošeg zadaha, a dobar je prijatelj i kosi i lijepim usnama.

zdravlje-cimet-usne-modnialmanah

Evo pet razloga za korištenje cimeta svakog dana
• Imate li problem sa zadahom dovoljno je u čašu vode staviti malu žličicu cimeta i sve pomiješati sa žlicom meda. Dobivenu otopinu koristite za ispiranje usne šupljine. Ukoliko nemate vremena za ispiranje usne šupljine žvačite prutiće cimeta.
• Od davnine je poznato kako cimet ima antibakterijsko i antigljivično djelovanje što ga čini odličnim saveznikom lijepe kože. Napravite piling s cimetom kako biste se riješili mrtvih stanica na koži i potaknuli cirkulaciju.
• Želite li veće, punije usne? Pomoći će cimet… U čemu je tajna? Malo je poznato kako je cimet sastavni dio ruževa s efektom povećanja volumena usana. Napravite same balzam koji ćete stavljati na usne prije šminkanja. Kako? Cimet pomiješajte s vazelinom i stavite na kožu usana. Ostavite ga da djeluje nekoliko sekundi i pogledajte rezultat – usne su vizualno veće!
• Kosa vam sporo raste? Cimetom pojačajte prokrvljenost vlasišta i tako stimulirajte rast kose. Kako napraviti masku za kosu? Pomiješajte dvije žlice cimeta i jedno jaje staviti u pola šalice toplog maslinovog ulja i sve to dobro pomiješajte. Dobivenu smjesu utrljajte u korijen vlasi i ostavite da djeluje 10 do 15 minuta. Dobro isperite…
• Pobijedite akne! Imate li problema s aknama pomiješajte tri žlice meda i žlicu cimeta te masku ostavite da djeluje 10 minuta. Dobro isperite mlakom vodom…

Trenutno nema komentara

Comments are closed