Idete li na Plitvička jezera? Evo 5 mjesta na kojima ćete snimiti prekrasne fotografije!

Jedno od najpopularnijih domaćih vikend izletišta, mjesto na kojem ostajemo zadivljeni ljepotom i moći prirode, proteklu je godinu dana postalo vrlo popularno mjesto za fotografiranje. Fotografije su osvojile društvene mreže, pa čak i ako niste planirali provesti vikend u Lici, ili obilazeći Plitvička jezera, gledajući fotografije, putovanju je teško odoljeti.

Kako biste snimili prekrasne fotografije prirode, ali i vlastite portrete (selfi-e) otkrivamo vam 5 mjesta na kojima treba zastati i ‘okinuti’ fotku. Sva se nalaze na osnovnoj B ruti koja traje 4 sata, a tijekom razgleda ćete vidjeti Veliki slap, slapovi Milke Trnine, voziti se brodom po jezeru Kozjak, a na točku od koje ste započeli putovanje vratiti ćete se vlakićem. Savjet više – na brodu i vlakiću trenutno morate nositi masku, a za ulazak u vlakić trebate pokazati važeću ulaznicu za nacionalni park.

A sad, da vidimo gdje se treba ‘fotkati’.
VIDIKOVAC – ulaz u Nacionalni park s panoramom na donja jezera! Je najpopularnije mjesto na kojem se svi slikaju. Ukoliko je lijep dan, na ovom mjestu zna biti velika gužva, pa stanite i pričekajte svoj red pa uđite u polukružni prostor vidikovca. Gdje god stanete na ovom mjestu snimiti ćete čarobnu panoramu na donja jezera ali i vidjeti kako je mala razlika između boje neba i boje jezera. Što trebate znati? Ako se slikate sami pokušajte sa selfijem pazeći da vi zauzimate 1/3 slike, a da ostalo budu jezera. Slikate li vi svoje prijatelje stanite na stepenicu prije ulaska na vidikovac – panorama je puno bolja, a osobe na slici stoje unutar ljepote prirode (nestvarna ljepota koja djeluje kao slika). Isto tako, slika li vas netko treći, zamolite da stane na povišenje!

lifestyle-punktovi-za-slikanje-plitvička-jezera-modnialmanah

TRON milijuntog posjetitelja nalazi se na samom ulazu u NP Plitvička jezera i teško ga je ne primijetiti. Napravlje je od kamena, bijele boje, dizajniran kao tron nekog vizeza ili lika iz filma Game of thrones. Budući da je tron impresivan, ali okolina iza nije, prilikom fotkanja neka bude krupni kadar kako bi na slici bio samo on i vi na njemu.

lifestyle-punktovi-za-slikanje-plitvička-jezera-modnialmanah

VELIKI SLAP je najfotografiranije mjesto Plitvičkih jezera i kad pogledate različite su fotografije. Kako bi one bile savršene pokušajte uvijek stati na nešto povišeno- veliki ili manji kamen koji se nalaze ispod slapova ili zidić na kojem mnogi sjede i gledaju u slapove. Isto tako prilikom fotkanja čučnite kako biste u potpunosti vidjeli slapove. Savjet više: što je osoba koju fotografirate bliža kameri to će slike biti bolje/ proporcija bolja. Slikate li se sami, pazite da u kadru budete na jednoj strani fotografije u omjeru 1/3 vi, ostalo priroda. I da, ispod slapa se od vode stvara maglica, pa ona zna utjecati na kameru. Pogledajte fotografije prije nego li napustite ovo mjesto. Ne smiju biti zamagljene/mutne.

lifestyle-punktovi-za-slikanje-plitvička-jezera-modnialmanah

SLAPOVI Milke Trnine su prekrasni slapovi koji se slijevaju okolo drvenih puteljaka po kojima prolazite svoju turu. Njih ćete vidjeti na putu prema jezeru Kozjak (obilježeni su tablom) pa zastanite i fotografirajte. Neke fotke mogu izgledati kao da stojite ‘na vodi’.

LABIRINT špilje Šupljare je prekrasna kulisa na koju obratite pažnju na samom kraju ture (nakon što izađete iz brodića i krenete se penjati prema vlakiću). Igra svjetla i sjene, ali i moć kružnih stepenica u svakom dijelu godine pružaju odličnu kulisu za fotografiranje. Što morate znati? Za lijepe fotografije stanite u sredinu labirinta (na polovinu stepenica).

lifestyle-punktovi-za-slikanje-plitvička-jezera-modnialmanah

Autor: Nikola Zoko, Huawei P30 pro

Trenutno nema komentara

Comments are closed