Hrvati uštedjeli više od 14 milijuna kuna zahvaljujući Revolutu

Revolut, vodeća fintech tvrtka s više od 8 milijuna korisnika u Europi, otkriva da su Hrvati već uštedjeli više od 14 milijuna kuna ove godine putem Revolut trezora. „Trezori“ su najjednostavniji način štednje novca, bez obzira na svrhu, u bilo kojoj valuti ili kriptovaluti koju podržava Revolut. Novac koji korisnici uštede u svojim trezorima ne premješta se, bez obzira na uporabu Revolutove kartice, te je uvijek moguće odmah prenijeti vrijednost na glavni račun.

Revolut trenutačno ima više od 70 000 korisnika u Hrvatskoj te trenutačno više od 8000 Hrvata ima aktivne trezore u kojima su uštedjeli oko 4 milijuna kuna za različite svrhe. Tijekom 2019. više od 9500 korisnika otvorilo je oko 14 000 trezora. Ukupno su izvršili više od 470 000 transakcija u trezore.

Kuna je dominantna valuta u trezorima domaćih korisnika, s trenutačno ušteđenih više od 2,5 milijuna kuna. Nakon kune slijedi euro, s više od 160 000 ušteđenih eura. Hrvati također štede novac u američkim dolarima te imaju više od 26 000 dolara u svojim trezorima.

Revolut-Vaults-shopping-modnialmanah

Kriptovalute su također privukle pažnju Revolutovih korisnika u Hrvatskoj. Klijenti najbrže rastuće europske fintech tvrtke uštedjeli su u Bitcoinu protuvrijednost od 48 000 kuna, dok su u XRP-u, tzv. Rippleu, uštedjeli protuvrijednost od 19 000 kuna.*

Na svjetskoj su razini korisnici Revoluta otvorili više od 1,8 milijuna trezora, od kojih je 1 milijun aktivan. Iznos spremljen u trezorima trenutačno se približava brojci od 150 milijuna eura.

Novac možete prenijeti u Revolut trezor na nekoliko načina: jednokratnim uplatama – izvršite jednokratno plaćanje; ponavljajućim uplatama štednje – odredite iznos koji ćete redovito automatski slati u svoj trezor svaki tjedan/mjesec; zaokruživanjem viška novca – automatski uštedite manji iznos pri svakom plaćanju tako što ćemo vaše transakcije zaokružiti na najbliži veći cijeli broj i razliku prenijeti u trezor.

Za više informacija o Revolut trezorima posjetite ovu stranicu ili pogledajte epizodu na Youtubeu #RevTips o otvaranju trezora u svojoj aplikaciji.

*Konverzije od 28. studenog 2019., a iznosi podliježu znatnim promjenama zbog velike promjenjivosti kriptovaluta.

Trenutno nema komentara

Comments are closed