Högl Bauhaus

„Cipele su umjetnički oblik; one su spoj umjetnosti i zanata, skladno uključujući genijalan dizajn: ništa drugo, osim napornog rada!”

Svake sezone, kultni austrijski modni brend Högl otkriva inspiraciju koja je vodila dizajnere prilikom nastajanja kolekcije koja uvijek zadivi modnu publiku. Ove sezone je u fokusu je Bauhaus, a Högl cipela je opipljiv spoj likovne umjetnosti i zanata: dizajn, konstrukcija, ručna izrada.

hogl-bauhaus-fashion-moda-modnialmanah

Na prvi pogled, možda ste pomislile kako to da vaša cipela ima toliko poveznica s umjetnošću i arhitekturom, a posebno s modernističkim pokretima poput stila Bauhaus, koji su razvili Walter Gropius, Marcel Breuer i Ludwig Mies van der Rohe! Zaronite malo dublje i naći ćete temeljne paralele koje prolaze kroz umjetnost proizvodnje ove obuće, ali i stil koji je poslužio kao inspiracija.

Mi smo upravo to učinili za vas. Ulazimo dublje u koncepciju Höglove tvrtke i cipele kao krajnjeg produkta.. Ali ovo je tek početak, jer u oba slučaja početna ideja mora proći kroz nekoliko faza razvoja prije nego što konačni proizvod dođe do ploda i – u ovom slučaju – naših stopala! Koncept započinje idejom, odabirom materijala koji dizajnersku ideju pretvara u stvarnost. Svaku Högl cipelu odlikuju jedinstveni, visokokvalitetni materijali.

Bauhaus je također dao prednost ideji minimalizma, preferirajući linearne i geometrijske stilove: jednostavnu eleganciju koju ćete naći u Höglovim pristupačnim kolekcijama. Također je bio ključan poseban naglasak na izradu i uporabu odgovarajućih materijala. Oboje se lako može vidjeti u brandu Högl, u obliku kvalitetnih tkanina i raskošnih koža, u kombinaciji s ukusnim dizajnom i prigušenim modernim paletama boja. Cipele su sasvim jednostavno umjetnički oblik. Oni su spoj umjetnosti i zanata, skladno uključujući genijalan dizajn: ništa mukotrpno!

I sad dolazimo na novu kolekciju, na neodoljive Högl cipele koje predstavljaju pravo malo remek djelo. IT linija je Högl Cooky u pletenom obliku u prirodnoj smeđoj boji na kojem se vidi igra forme i funkcije, boje i oblika, svjetla i sjene.

Trenutno nema komentara

Comments are closed