Hlače opet imaju svoju priču! Znate li koju?

Što je vrijeme toplije, to su hlače kraće – tako bi se najjednostavnije mogao opisati trend koji je zaludio modni svijet. Drage naše, ovog će se proljeća nositi pomalo zaboravljene kapri hlače koje su sve samo ne obične – moraju biti u boji i ukrašene printevima.

Znate da volimo podijeliti znanje, pa za početak naučimo zajedno nešto o kapri hlačama. Da li vam je poznata informacija kad su ove hlače ušle u modu? Davne 1948 godine, a popularizirala ih je dizajnerica Sonja de Lennart, koja je hlače ‘do polovine’ potkoljenice prozvala po popularnom talijanskom otoku Kapri (ovaj je otok u kasnim 50-tim godinama prošlog stoljeća bio jedan od popularnijih otoka za odmor u Europi). Među prvima nosila ih je Grace Kelly čiji se modni stil s kapricama kopira i danas.

U ovoj modnoj sezoni, koja podsjeća na modne 50-te i 60-te godine prošlog stoljeća, ovaj tip hlače krasi kolekcije mnogih dizajnera. Kako odabrati pravi model i kako ga kombinirati?

Ovo su Mix and Match trikovi!
• Traper kapri – nosite uz zanimljive kratke topiće, puno nakita i balerinke. Preko topića prebacite košulju koju možete zavezati u struku.
• U jarkim bojama? Da, ako ste se odlučili odjenuti u nekoliko nijansi iste boje.
• Kao dio poslovnog looka? Može, ako je dio odijela. U tom slučaju svakako odjenite mrežaste čarape i cipele s nižom potpeticom.
• Kraće kapri hlače – idealne su za žene s tanjim nogama. Nabavite jedne tamno plave koje ćete kombinirati uz mornarske majice i zanimljive crvene detalje.
• Široke kapri hlače – Ovaj je model idealan kao zamjena za suknju. Odjenite takve hlače na posao uz košulju uz koju ćete kombinirati remen. Uz ovakav model kapri hlače pristaju cipele na višu potpeticu.
• Za rekreaciju, vožnju rola primjerice tu su ‘vrećaste’ kapri hlače. U ponudi mnogih sportskih brendova nalaze se ovakvi modeli hlača koje kombinirajte jednako kao i trenirke.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS