Grudanje, sanjkanje, trčanje po snijegu… zabava koja magično ‘topi’ kalorije!

Volite li vikende provoditi u prirodi uživajući u vremenu i zabavi iskoristite zimu za ‘bijeg’ na snijeg. Organizirajte izlet, dobro se odjenite, ponesite svu potrebnu opremu i krenite. Ne štedite se u igri i zabavi, jer vjerovali ili ne, neke aktivnosti na snijegu troše više kalorija od klasičnog vježbanja.

Evo najčešćih aktivnosti i njihovih prednosti za zdravlje:
• Hodanje po snijegu – je odličan način rekreacije jer svladavate podlogu po kojoj hodate ne fokusirajući se na vježbanje. Osoba teška oko 100 kilograma za sat vremena ovakvog hodanja sagorjet će oko 500 kalorija, ali i jačati mišiće nogu i pumpati srce kako bi omogućilo da više kisika cirkulira u plućima.
• Sanjkanje je najčešća zabava za cijelu obitelj. Kad ste spuštate na sanjkama koristite određene mišićne skupine za kontrolu ravnoteže na saonicama, dok hodanje natrag uz brdo pruža fantastičan aerobni trening koji može sagorjeti oko 240 kalorija svakih 30 minuta.
• Klizanje na ledu je odličan, pristupačan način za aktiviranje tijekom zime. Mnoga klizališta omogućuju vam iznajmljivanje klizaljki po niskoj cijeni, tako da klizalište možete zaokružiti razumnom brzinom i sagorjeti oko 240 kalorija u 30 minuta.
• Grudanje je uvijek zabavno i vole ga podjednako i mladi i stari. Podijelite se u momčadi i započnite bitku! Trčanje po snijegu tijekom borbe, izrada snježnih gruda omogućuje vam sagorijevanje oko 320 kalorija na sat.

Trenutno nema komentara

Comments are closed