Food blogerica Mily Food održala prvu gastro radionicu! Evo kako se kuha Ramen juha, rade Nori grickalice, fina kimchi salata…

Da je kuhanje postalo moda svjedoči veliki broj različitih radionica koje vas vode korak po korak na putu učenja i stjecanja novih kulinarskih znanja. Ima ih na tržištu svakakvih, pa pazite dobro koju birate. Kako biste znale otprilike što vas očekuje na najavljenom kulinarskom ‘eventu’ zapratite ‘kuharicu’ na društvenim mrežama. Gledate li način kako kuha na Instagramu ili Tik Toku te kuhate po receptima koje daje, radionica puno obećava.

mily-food-gastro-radionica-gastronomija-modnialmanah

U moru zanimljivih recepata po kojima kuha, Mily Food (Milica Šundov) zaintrigirala nas je pozivom na kulinarsku radionicu RAMEN for you koja se održala u Miele Centru Knapić. Egzotična i jako ukusna juha, česti izbor kad se nalazimo u azijskom restoranu, ali i česti doručak azijata koji odsjedaju u europskim hotelima. Oni je ‘mućkaju’ sami u zdjelici vrele vode želeći s nečim tradicionalnim započeti dan. Mi je naručujemo u restoranima pomalo ‘gunđajući’ na cijenu. No kad se zna da prava ramen juha nastaje iskuhavanjem mesa i kosti, te da ovaj ‘temeljac’ daje nevjerojatnu energiju, te u kombinaciji s tjesteninom i drugi dodacima (povrće, nori alge, kuhano jaje) predstavlja odličan obrok cijena ima opravdanje.

Dakle, naziv radionice označavao je otkrivanje načina kako napraviti Ramen kod kuće, posebno kad nemate dovoljno vremena za kuhanje. budući da Mily sve što kuha pojednostavljuje čineći recepte laganim čak i kuharicama koje tek počinju, vesela gastro blogerica pokazala je svoju tajnu. Svakome je dala povrće i pokazala način kako ga oguliti i izrezati, a zatim pokazala svoje male tajne za pripremu ove juhe. Naime, za pripremu Ramen juhe koristila je Kikkoman bazu za ramen dodajući povrće i kineske rezance. Dok se juha kuhala, Mily je svima pokazala kako napraviti zdravo i hrskavo predjelo. Tog je dana kupila na tržnici kore za savijaču na koje je ‘zalijepila’ ružinim brašnom ili bjelanjkom Nori alge. Izrezane kvadratiće stavila je u vrelo ulje i za nekoliko minuta poslužila odlično predjelo. Jastučići su bili ukusni i samostalno, ali naravno točku na ‘i’ su dala dva Kikkoman umaka koje je poslužila uz hrskavce.

Znate li što je to Kimchi kupus? – pitala je Milica okupljene i ne čekajući odgovor pokazala kako nastaje osvježavajuća kisela salata koju u Japanu domaćice same rade svakog tjedna koristeći Kimchi začine i umake. Budući da je Kikkoman Kimchi umak novitet na tržištu isprobali smo ga među prvima.

I tako dok su svi polaznici radionice uživali u okusima Azije na stolu se našla Ramen juha. Bogatog okusa i jako zasitan obrok oduševio je sve prisutne, a kako se znanje ne bi izgubilo kući je svako ponio i Mily Food recept. Jedu li u Japanu nešto slatko nakon obroka? O da! Mily Food je malo modificirala tradicionalne japanske slastice pretvarajući ih u vrlo zanimljive praline u čašicama koje su pružile bogatstvo čokolade kojoj je svježinu dao pekmez od bobičastog voća. Bila je to prava točka na ‘I’ ovog druženja.

Prva Mily Food radionica je uspješno odrađena, svi prisutni kući su došli s idejom kako kuhati nešto drugačije a fino i zdravo što je zapravo i bio cilj. Budući da se o kuhanju može naučiti brzo i lako, te kad uđete u rutinu iz kuhinje će se širiti samo najfiniji mirisi, pratite nove teme za radionicu. Ili pišite na info@milyfood.hr i predložite gastro teme za radionice koje bi vas zanimale.

mily-food-gastro-radionica-gastronomija-modnialmanah

tekst: Alma Premerl Zoko
foto: Nikola Zoko

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS