Dragi naši frajeri, Valentinovo je, dotjerajte brkove!

Brže od bilo kojeg drugog modnog imperativa, lijepo oblikovana brada i brkovi zavladali su modnom scenom pa ih danas nose mnogi glumci, pjevači…. Čak je i zavodnik Jamie Dornan (gledamo ga u 50 nijansi sive) pustio dlake na svojem licu i na premijeri promovirao bradu i brkove. A vi? Ukoliko vam se sviđaju naučite kako ih oblikovati i koji oblik nositi. Iznenadite danas (naravno uz ružu) svoju bolju polovicu!

brkovi-valentinovo-modnialmanah-beauty

Što sve morate znati o brkovima?
•  Razmišljajte o obliku svog lica – Baš kao što frizura i brada ne pristaju svakom obliku lica, tako mu ne pristaju i brkovi. Ukoliko ih želite nositi dobro pogledajte vlastiti oblik lica. Imate li četvrtasto lice pristaju vam gusti brkovi koji širinom prelaze rubove usana. Muškarcima s ovalnim licem pristaje blago trokutasti brkovi koji bi trebali biti srednje širine.
•  Kako ‘pustiti’ brkove? Kako biste bili sigurni da nosite pravi oblik i gustoću brkova, prvo pustite bradu. U prijelaznom periodu izgledati ćete smiješno s polu popunjenim brčićima, a bez bilo kakvog brijanja sebi otvarate različite opcije.
•  Oprezno oblikujte brkove – Ukoliko se brijete aparatom na njega stavite nastavak za oblikovanje brkova. On je dovoljno mali i okretan da možete pristupiti svakom mjestu na licu i precizno pogoditi kutove. Za završno oblikovanje biti će vam potrebne škarice s kojima ćete skratiti brkove uz rub usana.
 I za kraj, održavajte svoje brkove! Iako brkovi sami sebe održavaju ne dopustite im da podivljaju. Počešljajte ih jednom dnevno, a jednom tjedno ih ‘podšišajte’ kako ne bi bili neuredni. I da, brkovi se šišaju uvijek kad su suhi.

Trenutno nema komentara

Comments are closed