Dani Vinistre u porečkom fine dining restoranu Spinnaker

Povodom najvažnije hrvatske vinske izložbe Vinistra, koja se od 6. do 8. svibnja održava u Poreču, u Valamarovom fine dining restoranu Spinnaker istovremeno će se održati dani posvećeni tom tradicionalnom vinskom festivalu. Uz posebno osmišljen degustacijski meni chefa Gorana Hrastovčaka servirat će se selekcija ovogodišnjih pobjedničkih vina.

spinnaker-dani-vinistre-valamar-eno-gastro-modnialmanah

Svi gosti restorana Spinnaker će moći uživati u Hrastovčakovom meniju od pet sljedova koji budi znatiželju i razgaljuje nepce, pozivajući goste na avanturu izvan poznatih okusa i mirisa. Na meniju će se tako naći razni specijaliteti inspiriranim sezonskim namirnicama koji će zadovoljiti sve ljubitelje novih okusa i tekstura: od kamenica s remuladom od šparoga i Jakobovih kapica s mladim graškom, do tune s marmeladom od rotkvica i rajčica.

Uz petoslijedni meni servirat će se vina koja su na ovogodišnjoj Vinistri osvojila platinaste ili zlatne medalje. Uz prva dva slijeda se toče platinasta vina – Malvazija Grand Cru iz 2021. godine vinarije Arman i Malvazija sur lie 2018. Pilato vina. Uz tunu s marmeladom od rotkvica i rajčica servira se servira se Valentin Terre di Paradiso iz 2021, dobitnik zlatne medalje, dok je belgijski Blue uparen sa zlatnim teranom Il Primo 2018.iz vinarije Fakin. Muškat Viktorija 2019. motovunske vinarije Tomaz zaokružuje vinsko putovanje uz desert od trešnje i vanilije.

spinnaker-dani-vinistre-valamar-eno-gastro-modnialmanah

Smješten na porečkoj starogradskoj rivi, Restoran Spinnaker očarava elegantnom uslugom, širokom vinskom listom i preciznim kuhanjem Chefa Gorana Hrastovčaka. U kuhinji Spinnakera upotrebljavaju se samo sezonske i lokalne namirnice čiji se izvorni okus poštuje u svakom jelu. Zato su tanjuri iz Hrastovčakove kuhinje umjetnička djela u kojima se preciznim i nadahnutim kuhanjem spajaju naizgled nespojivi okusi, složeni u zanimljive degustacijske menije.

Trenutno nema komentara

Comments are closed