Brijanje, skidanje dlačica voskom ili epilacija? Evo što morate znati!

Vječno pitanje, na koje je najbolje pronaći odgovor nakon ljeta. Zašto? Upravo u najtoplijem dijelu godine koža pokazuje jeste li dobro odabrale vrstu uklanjanja dlačica. Primjer je ovaj- redovito se brijete, ali na moru, kad ste odmoreni dlačice jednostavno divljaju, a obrijani dio pod utjecajem topline, sunca i znoja postaje prekriven sitnim prištićima. Vosak je ostavio manji trag na koži, a pokoju dlačica koja se pojavila na površini lako ju možete ukloniti i pincetom. Najbolje su prošle one koje su tijekom zime trajno uklonile dlačice pa uživaju u mekoj koži. Budući da godišnji odmori polako završavaju, a koža više nije toliko izložena suncu sad je vrijeme da naučite najvažnije o vrstama depilacija i odlučite za onu koja je najbolja za vašu kožu.

brijanje-skidanje-dlačica-depilacija-studio-kaja-beauty

Najklasičnije – brijanje!
Iako postoje brojne metode za uklanjanje dlačica, brijanje je na svjetskoj razini još uvijek broj jedna metoda. Posebno kod žena koje nemaju čvrste dlake, kojima su dlačice svijetle i koje nemaju strpljenje preživjeti među fazu između dvije depilacije. Ovo je jednostavna, brza i povoljna metoda, a zamjerka joj je to što se, za dobar rezultat, morate brijati u prosjeku svaka tri dana. Kako izabrati britvicu? Koristiti suprugovu? Naravno da ne! Birajte ženske modele britvica koje imaju zaštiti film obogaćen hidratantnim sredstvom koje će smanjiti iritaciju.

Kome djeluje – depilacijska krema! A kome vosak?
Ima jako puno žena koje skidaju dlačice depilacijskom kremom. Jednostavno se nanosi i postiže svilenkasto gladak rezultat u samo nekoliko minuta, a nove dlačice nisu tako čvrste i guste kao nakon brijanja. Za one kojima depilacijska krema ne djeluje tu su hladni i topli vosak kojim najčešće depiliraju i kozmetičarke. Tijekom tretmana voskom uklanja se korijen dlačice pa one s vremenom postaju manje guste i rastu sporije pa se interval između pojedinih tretmana također s vremenom povećava.

Za one koje žele dugotrajnije rješenje – epilacija!
Ovo je metoda kojom se uklanjaju dlačice iz korijena, ali ova metoda nije bezbolna i potrebno ju je provoditi nekoliko puta tijekom godine. No, kad jednom uklonite dlačice, dlakavost će se smanjiti i prestati, a pokoja dlačica koja se pojavi bit će tanja te ćete je ukloniti pincetom. Govorimo li o Zagrebu, najbolji način uklanjanja dlačica je u studiju Kaja na Vrbanima. Na ovoj se adresi dlačice uklanjanju laserom kroz tri do šest dolazaka. Tretman ne boli, a rezultati su očaravajući. Sve detalje saznajte direktno na https://web.facebook.com/studiokaja/?_rdc=1&_rdr

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS