Bonton odijevanja: što morate znati o haljinama?

Haljine su unatrag nekoliko modnih sezona postale prvi izbor mnogim od nas jer pružaju maksimalnu ugodnost, ali i sigurnost da ćemo uvijek dobro izgledati. One su odlična baza za daljnja kombiniranja, ali i odjevni predmet koji samostalno savršeno funkcionira u dnevnom i večernjem look-u.

I dok se čini kako s odabirom haljina jednostavno ne možemo pogriješiti, sve je više primjera kad se pamučna, gotovo kućna haljina pojavi u poslovnom okruženju, kad čipkasta haljina primjerena za posebne izlaske i svečanosti privlači pažnju na jutarnjem sastanku tima. Drage naše, pazite da ne pretjerate i odaberite haljinu uvijek u skladu s vlastitim tijelom i prigodama kad ćete je odjenuti.

savjet-haljina-bonton-modnialmanah-2

Ovo su savjeti koji se odnose na bonton odijevanja ovog odjevnog predmeta:

Osnovna star koju morate znati je da se haljine dijele na dnevne i večernje, poslovne i casual. Dnevne su lepršave u jarkim bojama i izazovnijih krojeva dok su večernje u mirnijim bojama i klasičnog kroja. Isto tako haljine koje nosite na posao u klasičnije (uvijek prekrivaju koljeno), dok su one za slobodno vrijeme lepršave i više seksi.
• Pazite na tkanine! Haljina napravljena od svilene viskoze je dnevna, a ona o finog laganog štofa uvijek poslovna. Sjajne tkanine su idealne za večernje izlaske, a mat za dnevne.
• Kakve izreze imate? Pazite na izreze na dnevnim i poslovnim haljinama – šlic na stražnjoj strani haljine ne smije otkrivati gornji dio nogu, dekolte ne bi smio otkrivati više od tri prsta dekoltea, a ruke bi uvijek trebao prekriti mali koketni rukav.

savjet-haljina-bonton-modnialmanah-2

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS