Blagdani su pojačali potrebu za slatkim? Evo kako zamijeniti slatkiše nečim zdravim!

Blagdansko vrijeme, često se naziva i vrijeme uživanja u opuštenim trenucima, druženjima s prijateljima ali i hrani koja prelazi određen broj kalorija svakog dana. Sve vam je fino – i više mesa nego ga jedete inače i više slanog i slatkog. Spadate li u ‘slatki tip’ kolači su vam sigurno slaba strana. Kako se ponovo vratiti u balans i slatkiše zamijeniti nečim zdravim?
Jedan vrlo jednostavan slatkiš možete napraviti i same stavljajući u široku čašu ili zdjelicu samo nekoliko namirnica.

blagdani-slatko-recept-modnialmanah-slatkiše

Evo recepta za zdrave breskve u ‘šlafroku’
Uzmite jedan jogurt i dvije breskve iz kompota (ili neko drugo voće). U posebnoj posudici pomiješajte po jednu žlicu zobenih pahuljica, lanene sjemenke, žličicu sezama, suncokretovih sjemenki i malo cimeta. Sljubite sve sastojke s jogurtom i na kraju u slasticu dodajte breskve. Uživajte, prefino je, zasitno i zadovoljava potrebu za slatkim. Savjet više: ovu slasticu možete jesti i hladnu, pa ako želite stavite je u zamrzivač sat vremena. Dobiti ćete fini, hrskavi sladoled.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS