Bili smo dio akcije CCC-a za stradale u potresu

Dio naše ekipe prvi je puta otišao u Banovinu samo dan nakon potresa ulazeći u mala sela i zaseoke pomažući u krčenju, ali i pružanju materijale pomoći u obliku tople odjeće, potrebnih deka, grijalica i hrane. Tada smo prvi puta upoznali gospođu Vesnu Sladojević, njezine susjede, ali i brojne druge stanovnike sela Majske Poljane, Marinbrod, Stara i nova Drenčina, Gora… Tada je naš fotograf Nikola Zoko snimio potresne fotografije, uključujući i gđu. Vesnu kako kuha kavu na dvije cigle.

Kad se vratio kući i prepričavao ono što je doživio komentirao je kako većina ljudi koji su ostali bez doma traže samo najvažnije – krov nad glavom, toplu odjeću i obuću. Za krov nad glavom pobrinuli su se drugi, a mi smo pokrenuli akciju prikupljanja odjeće i obuće. U našu je redakciju stiglo puno toga, uključujući i veliku donaciju od CCC-a koji je svakom stradalom muškarcu i ženi poslao prikladan par obuće, točnije gojzerice koje štite od hladnoće i vlage.

Ponovo je naš Nikola otišao s prijateljima kombijem na stradalo područje i osobno uručio CCC obuću. Ne trebamo napomenuti kolika je bila sreća kad su se otvarale Sprandi kutije.

Trenutno nema komentara

Comments are closed