Beauty trikovi: kako oblikovati nokte?

Trebaju li nokti biti kratki ili dugi? Zaobljeni, kvadratni ili ‘špičasti’? Moda je jedno, a naš oblik nokta, duljina prstiju i veličina ruke drugo… Kako bi nokti lijepo izgledali razmišljajte više o svojem obliku prstiju i ruke, a manje o trendovima koji su preplavili Internet.

Ovo su savjeti kako oblikovati:
• Oblik nokta diktira oblik prsta – posebno gornjeg dijela koji je prekriven noktom. Ukoliko je taj dio kratak i širok neka takvi budu i nokti. Uske i duguljaste prste možete produljiti trendy špičastim noktima koje na vrhovima ipak malo zaoblite.
• Oblikujte nokte rašpicom jer ćete tako pojačati čvrstoću nokta, ali i kontrolirati oblik.
• Ne volite lakirane nokte? Prijeđite preko njih bezbojnim lakom koji je obogaćen vitaminima.
• Kako lakirati nokte? Ne razmišljajte o bojama koje volite nego o nijansama koje pristaju koži ruku. Primjerice, imate li crvenkastu boju kože (ruke su vam uvijek crvene) izbjegavajte tople boje lakova za nokte. Što to znači? Crvena, narančasta i ružičasta boja samo će dodatno pojačati crvenilo ruku. U ovom slučaju savršeno će pristajati plava, zelena, čak i crna. Suprotno, svijetla bjelkasta boja ruku izgledati će odlično stavite li na nokte jarko crveni lak za nokte.

nokti-beauty-modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS