Beauty savjeti za lakiranje noktiju

Znate li kako svaka treća žena na svijetu svoje nokte doživljava kao modni detalj – oblikuje ih u skladu sa svjetskim trendovima, ukrašava i boji bojama koje podižu modni look. Jeste li vi ta šminkerica koja nedjeljom vikend njegu završava uljepšavanjem noktiju? Ukoliko jeste, napravite to i ove nedjelje, a ako niste proučite male tajne lijepog i pravilnog lakiranja noktiju i upravo ovu 10-minutnu radnju uvrstite u svoju svakodnevicu.

Kako uistinu lakirati nokte?
• Za početak definirajte oblik nokta. On može biti uži i dulji, kratki i širi. Ukoliko su nokti uži i dulji potrebno ih je lijepo oblikovati i lakirati bojom koju želite. Kratki i široki nokti zahtijevaju više pripreme – trebali bi biti kratki, oblikovani četvrtasto i ‘obojani’ bojom koja ih neće vizualno smanjiti. Što to znači? Idealne nijanse za kratke nokte su ne boje (crna, bijela, siva) i jarke izražajne boje bez sedefastog sjaja.
• Sad započnite lakiranje! Promućkajte lak za nokte prije otvaranja. Umočite četkicu i višak laka ostavite na rubu bočice svaki put kad umočite četkicu. Lak nanosite blagim i preciznim pokretima povlačeći kist od korijena do vrha nokta i pazeći da potpuno obojite nokat. Kada nanesete prvi sloj laka za nokte pričekajte da se osuši, pa onda nanesite i drugi. Tako ćete izbjeći ‘crtice’ između slojeva i vašim noktima dati lijepu izražajnu boju.
• Ne zaboravite na dodatke uz lak – podlak i nadlak koji se nanose prije i nakon lakiranja mogu produljiti trajanje boje vašeg laka. Ukoliko ovako nalakirate nokte boja će biti postojana čitavog tjedna.

nokti-lakiranje-beauty-modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS